NIE dla „flagi" UE w Polskim Parlamencie!
Skontaktuj się z autorem petycji
Osobiście nie przeszkadzają mi symbole UE w miejscach publicznych. Petycje jednak podpisałem w ramach sprzeciwu wobec absurdalnej i groźnej polityce "miłowania" tych symboli, jaką obserwujemy w niektórych lewicowo-liberalnych środowiskach. Normalności ludzie!
Trzeba wreszcie pokazać, że mamy sowją dumę narodową! To jest polski parlament i powinna w nim być jedynie POLSKA flaga!
W pełni popieram, dlatego bez wahania podpisałem.
UE - powinna stosować jednakowe reguły partnerstwa między wszystkimi państwami członkowskimi.
11. listopada 1918 sytuacja była podobna jak teraz. Do Józefa Piłsudskiego zgłosiła się grupa działaczy z [jego] Polskiej Partii Socjalistycznej.
Z okazji osiągnięcia niepodległości nasi socjaliści wywiesili na Zamku swoja czerwoną chorągiew i zażądali od Naczelnika udekorowania tak całego miasta. Piłsudski świadomy przejęcia przez socjalistów panowania nad terytorium od Władywostoku po Ren z genialnym wyczuciem tego skutków odmówił. Uzasadnił, że flaga czerwona nie jest symbolem dla Polski i tak długo jak nie nakaże tego Konstytucja flaga czerwona nie może być używana jako symbol polskiego państwa.
| This discussion has been closed. |