Nie w naszym imieniu!
Skontaktuj się z autorem petycji
This comment has been removed by the person who wrote it.
Re:
Wasz sprzeciw jest przeciwko parii rządzącej. nie chcecie pomagać uchodźcom. zionie z Was nienawiść do obecnego rządu. Więc nie zakrywajcie się chęcią pomagania innym. Jak chcecie pomóc to nie gadajcie tyle a przyjmijcie ich pod swój dach, pozwólcie mieszkac z Waszymi dziećmi, żonami, rodzicami. Obłuda, obłuda, obłuda.....
This comment has been removed by the person who wrote it.
To jest naturalny odruch każdego człowieka, który ma sumienie.
Dziękuję za ten list. I za Wasze komentarze.
Kiedy budowali meczety, milczałem – mamy przecież wolność wyznania. Kiedy wzywali do zabijania niewiernych, milczałem – mamy przecież wolność słowa. Kiedy wysadzali wieżowce, milczałem – to byli tylko chorzy ekstremiści. Kiedy wywołali zamieszki, milczałem – to wina nierówności społecznych i błędnej polityki socjalnej. Kiedy było ich tak dużo, że uzyskali większość w parlamencie, milczałem – mamy przecież demokrację. Kiedy wprowadzili w państwie prawo szariatu, a moja żona została ukamieniowana za brak chusty na głowie, milczałem – nie wolno było już krzyczeć…
W pełni się zgadzam z treścią listu
Widzę że autor petycji usuwa niewygodne komentarze.za nic nie jesteśmy wspolodpowiedzialni!!!! Co za bzdury wypisuje autor petycji!!! Kto zdestabilizował sytuację na bliskim wschodzie, co?My?Solidarność europejska?tak jak z budową gazociągu.....Ci co podpisują petycję niech biorą imigrantów do siebie, autor petycji również. Niech państwo pomoże w pierwszej kolejności swoim obywatelom!!!!
Zwolennicy imigrantów powinni mienić ojczyznę na Szwecję, Holandię, Francję, Danię czy Niemcy. Ja utożsamiam się z hasłami Marszu Niepodległości "Polska dla Polaków".
Wstyd mi. Z każdym dniem coraz bardziej.
Re:
zrób więc coś,aby wszyscy polscy emigranci,a zwłaszcza ci,którzy wyjechali po lepszy byt,wróciłi z za granic bo jakim prawem tam wyjechali?a ci,którzy uciekali kiedyś przed wojną lub przed stanem wojennym i opresjami i zostali za granicą to wg ciebie sa jeszcze Polakami czy już nie?Polska sama nie ma szans tak jak i inny kraj dlatego musi sie myśleć globalnie a nie zaściankowo bo te czasy juz należą do prehistorii.
Agnieszka Pisarska
Moje wyobrażenie o wolnym kraju to:równe traktowanie wszystkich obywateli ,brak wykluczenia ,ochrona osób niewydolnych ,tolerancja innych wyznań, innych poglądów , czy też orientacji,szerzenie tych poglądów w społeczeństwie a szczegolnie wśród młodzieży.
Ponad 90% komentarzy na zagranicznych portalach pod artykułami z wypowiedziami Waszczykowskiego i Szymańskiego popiera ich stanowisko. Przykro mi ale ta petycja nic nie da. Niekontrolowany napływ trudnoasymilujących się przybyszów z innego kręgu kulturowego nie przyniesie nic dobrego. Według samej Angeli polityka multi-kulti nie przyniosła pozytywnych rezultatów. Lepiej dmuchać na zimne. Tym razem jest szansa żeby Polak okazał sie mądry przed szkodą.
| This discussion has been closed. |
Re: Swiadomosc
#148: Pieknykrzysio - Swiadomosc
Nikt ze zwolenników bratania się z muzułmanami nie przyjmie uchodźców do siebie z prostego powodu, to są w większości dzieci lub osoby niedojrzałe mentalnie i nieodpowiedzialne. Nie znają naszej historii, nie wiedzą dlaczego wybuchła wojna domowa w Syrii, do tego nie znają podstawowych założeń religii muzułmańskiej. Ich znajomość tamtej kultury sprowadza się do wyboru mięsa w kebabie.