Podwyższenie zasiłku pielęgnacyjnego osobom niepełnosprawnym
Skontaktuj się z autorem petycji
Na szczęścia chleb :D
Dorota
przedszkolek koszt. 24zł co mies.+ ubezp.40zł raz w tym roku = razem 64zł
Specjalne pampers ortopeda koszt. 300zł co 3 miesiąc
Buty ortopedyczne obuwie koszt.na para obuwie 250-350zł raz a tym roku
Dojechałam na rehabilitacje,do lekarze specjalne skierowanie i załatwiła sprawa o wniosek np: Pcpr i itp to samochód prywatne do 40km i z powrotem 40km =80km raz co tydzien= koszt.paliwo 50-60zł
reszta jeszcze kosztować na ubranie dla syna rośnie wiek takie wydac kasy nawet do 300zł
jedzenie i dba o oczyszczenie do 500-800zł co mięsiac
Ja nie pracuję tylko renta i zasiłek tylko do 750zł miesiąc pilne oplata za mieszkanie,jedzenie, ubranie i Apteka na zycie to po prostu okropne i tregedia.
Pan Tusk i Pani Ewa Kopacz są Bogaci i lekważyć do pracowni nic nie robi od 2009r o podwyższenie Zasiłek NIC i spi na kilka lata!
Dziękuję za uwagę!!!!!
Jestem niesłyszącą, nie pracuję od 2 lat, opiekuję dziećmi.. Mam chorą rękę i nogę ale i tak chodzę na rehabilitacji.. Noszę aparat słuchowym Potrzebuję o podwyżki od 550 zł
Jestem osoba niesłysząca. Przez wiek lat nie był podniesiony zasiek. Dlaczego mam tak małą stawkę opiekuńczą.
Proszę o podwyższenie
This comment has been removed by the person who wrote it.
zasiłek pielęgnacyjny
Popieram petycję.Chcę podwyżkę do 350zł.
podwyzka
Jestem osobą nie słysząca, noszę aparat słuchowy, co miesiąc musiałam wydać baterie do aparatów słuchowych,też co pół roku do roku wymiana wkładki uszne do aparatów słuchowych - jedna wkładka kosztuje 100zł , dojazdy do audiologa, kontrola słuchu , a jak zepsute aparat słuchowy np. mikrofon nie działa i naprawa kosztuje 80-100 zł, a inne uszkodzona bardzo drogo naprawa. To zależy od potu, od deszczu itp. Aparat słuchowy nowa WIDEX firma kosztuje ponad 6 tyś zł, dofinansowanie od PFRON i NFZ, a ja musiałam dopłacić 20% to wynosi 2500 zł -3 tyś na raty albo pożyczkę z banku . Skąd te pieniądze ????? Wystarczy 153 zł już minęło 11 lat nigdy nie była podwyżka ani grosza !!!! Proszę o podwyżkę zasiłek pielęgnacyjny do 500 -1000zł ..
| This discussion has been closed. |
gosciówa