Podwyższenie zasiłku pielęgnacyjnego osobom niepełnosprawnym
Skontaktuj się z autorem petycji
Proszę o podwyższenie zasiłek pielęg.
podwyzka
podwyzka z zasilku pielegnacyjny
Proszę o podwyższenie zasiłek...
Jestem osobą Głuchy nie pracuję, mam zasiłek pielg.153zł nie wystarsza na zycie, nie jestem zadowolenie a mój syn Waldemer jest niepełnosprawny ma 7lat niedotlenie mózgowe, Chory na umysłowe upośledzenie, nie mówi, dobrze słyszy, słabo chodzi i utrudzenie na pokładek, samodzielnie , często dojechałam do lekarze,rehabilitację, psychologiczne-pedagogiczne i terapie,takze wydatki nas nie stać. Syna Waldemara też ma zasiłek pięlg.153zł i zasiłek rodzinny tylko 90zł miesiac na zycie to nie wystarsza jest bardzo drogo kosztowac ubrań,Apteka i cały zycie opiekuje i dojechałam nad syna Waldemera i ja wogóle nie pracuję. Musi ratować syna na zycie podwyzona Zasiłek do 1000 zł.
Re:
dalszy ciag pislam jestem niepelnosprawna tak jestem niepelnosprawna sluchowo i wzrokowo jestem an rencie od 1998 rente mam najnizsza a zasilek to w ogole nie jest wyczuwalny pensja jest bardzo smieszna ze nic nie mozna kupic a leki sa drogie
Za smucona ta wiadomoscia ze w Polsce jest najgorzej, a zagranioca o wiele lepiej.......
Jestem Osoba Niesłyszacą z Wadą Słuchu.
Otóż w tym roku nie wzrosł Zasiłek Pielegnacyjny. Kwota wynosi obecnie tak jak i w ubiegłym roku 153zł.
Pytanie brzmi na co je wydajemy.
Otóz odpowiedz brzmi na Leki które są kosztowne, na Badania ktore są oczywiscie platne, na wyzyty lekarskie ktore tez trzeba opłacic i na potrzeby zwiazane z Aparatem Słuchowym.
Ale czy to wystarczy?? Z punktu mojego widzenia nie wystarcza.
Wciąż jest zamało i brak pieniedzy na leki itd.
O prace z Wadą Słuchu jest bardzo cieżko znależć, albo i jest ale nie chcetnie przyjmują do pracy ze wzgledu na Wade Słuchu. A to jest bardzo krzywdzace dla Nas, - Osób z Wadą Słuchu.
Jak mamy zyć.
Ranta Socjalna dla Osób z Wadą Słuchu jest zbyt Niska, w dodatku nie każdy ją posiada.
Zasiłek Pielegnacyjny też jest zbyt Niski.
Najdziwniejsze jest to ze zagranica maja ogromna sume z ktora żyja normalnie. A my w Polsce najgorzej.
A to Nasze podsumowanie z życia:
Brak Pracy - 0zł
Brak Renty Socjalnej - 0zł
Lub
Posiadanie Ranty Socjalnej - 619zł
Zasiłek Pielegnacyjny - 153zł
Podsumowanie:
772zł - majac zasiłek i rente, bez pracy,
153zł - majac zasiłek, bez renty i pracy.
Jak tu zyc?opłacajac za jedzenie, ubrania, naukę, mieszkanie, za wizyte do lekarza??
Jak tu opłacic za leki i potrzeby do aparatu słuchowego??
Patrząc tu w Polsce panuje Chaos,Bieda i Skąpiradło. Miało być dobrze a jest gorzej.
Zauwazając ze Za Granica sa o wiele lepsze warunki dla Niepełnosprawnych niz Polsce.
Za granica dostaja tego czego chca i co najlepsze pomagaja tym osobom potrzebujacym.
Ranta Socjalna i Zasiłki Pielegnacyjne sa o wiele wyższe i lepsze do życia - zagranicą.
Pytanie brzmi czemu to nie zrobi to Polski Rząd ????????
Czyżby jest zaslepiony czy moze unika Nas...
Polski Rząd zarabia sporą sume, zamiast dzielic sie z najsłabszymi..
Chciałabym aby sie poprawiło w Polsce, aby nam wszystkim siez zyło dobrze...
Mam nadzieje ze po tej Petytacji sie jakos ogarna i uda sie :)
Pozdrawiam tym co walczą o to co sie nalezy :)
| This discussion has been closed. |