Podpisujmy deklarację poparcia dla abp. Henryka Hosera!
Skontaktuj się z autorem petycji
Re: Re: Re: Duczki- nie oddamy ks. Proboszcza
#473: mt7 - Re: Re: Duczki- nie oddamy ks. Proboszcza
Właśne zdanie każdy ma i nie problemu, żeby je wyrażać. Ale z szacunkiem.
A chory medialny atak i kłamstwa z szacunkiem nie mają nic wspólnego. A jeśli ks. Lemański i część jego parafian uważa się za mądrzejsza od Kościoła i nie chce się stosować do jego reguł, nikt ich nie zmusza, żeby w tym strasznym Kościele tkwić. I sprawa zakończyłaby się spokojnie, gdyby nie cyniczni anty-chrześcijanie, których aż trzęsie, żeby jakkolwiek Kościół zaatakować.
Re: Re: prawda
To jest strona poparcia dla arcybiskupa. Tu po prostu propaganda nie ma sensu, manipulacje nie działają. Mamy internet i każdy naprawdę ma możliwość znaleźć i poczytać różne materiały w tej sprawie. Nie ma żadnej potrzeby uświadamiać kogokolwiek, to jest miejsce dla osób, które wyrażają poparcie. To naprawdę proste.
This comment has been removed by the author of the petition.
Re: Re: Re: Re: Re: Duczki- nie oddamy ks. Proboszcza
#479: Obserwator - Re: Re: Re: Re: Duczki- nie oddamy ks. Proboszcza
Cokolwiek kuria robi i nie robi atak jest taki sam. Choćby arcybiskup tylko się uśmiechnął w TV byłby to pretekt do 10 artykułów i debat szkalujących Kościół. Nie wiem, może jestem bardziej dociekliwa, ale większość z tych informacji było wcześniej dostępnych w necie, np. o konflikcie ze szkołą, więc jakoś niewiele nowych rzeczy tam widziałam, co najwyżej więcej konkretów i ujęte w całość. Ale teraz to i tak rozstrzyga instancja wyżej, więc nie wiem po co te nerwy i tyle nienawiści.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Duczki- nie oddamy ks. Proboszcza
#481: Obserwator - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Duczki- nie oddamy ks. Proboszcza
Proszę pana, czytałam wszystko, łącznie z rewelacjami, że arcybiskup mordował w Rwandzie, w której go nawet nie było wtedy.
A to, że ludzi można zastraszyć, żeby wycofali swoje podpisy, to patrząc na agresję i obłęd części parafian w Jasienicy nie mam wątpliwości. Dlatego nie ma sensu częstować tymi "rewelacjami".
A jeśli nawet biskup by czegoś nie dopatrzył to wybaczy pan, ale po to są odwołania właśnie i nie trzeba na niego szukać haków i robić medialnej nagonki nienawiści. To co się dzieje to jedna wielka paranoja i mnóstwo kłamstw i manipulacji.
Lemański się spakował!
Coraz słabsza pamięć Lemańskiego
I tak pomału: fakty z oświadczenia kurialnego, wywiadzik w Tyg. Pow. .... Stara prawda: kłamca musi mieć dobrą pamięć....
Serdeczności!!
przyszłość
Klub Gazety Polskiej Paryz: Bronimy Ks.Arcybiskupa .H.Hosera
Ksiadz Arcybiskup H.Hoser, jako lekarz z wyksztalcenia, odznacza sie nadzwyczaj bogata wiedza dotyczaca nie tylko sfery duchowej czlowieka, ale i od strony medycznej.
Ma tez doskonala znajomosc kosciola na calym swiecie; warto przypomniec iz wczesniej piastowal wiele odpowiedzialnych funkcji na forum miedzynarodowym, byl przewodniczacym kongregacji d/s ewangelizacji narodow, byl tez duszpasterzem europoslow w Brukseli (dokad byl powolany , "zostawiajac" funkcje superiora palotynow we Francji)
Popieramy petycje i apelujemy o rozpowszechnianie jej
http://www.petycjeonline.com/popieramy_abp_hosera
oraz skladanie podpisow celem obrony w/w ksiedza arcybiksupa.
Miroslawa Woroniecka,
przewodn. paryskiego Klubu Gazety Polskiej
ps. nienijsza petycje wysylam do naszych klubowiczow, sympatykow,
Obrona niezłomnego kapłana
WiN ,,Orzeł Biały" popiera wybitnego kapłana i stanowisko
abp.Henryka Hosera
| This discussion has been closed. |