Petycjeonline.com

Podpisujmy deklarację poparcia dla abp. Henryka Hosera!

Skontaktuj się z autorem petycji

This comment has been removed by the author of the petition.

Mania#477 Jul 24, 2013, 09:21

Re: Re: Re: Duczki- nie oddamy ks. Proboszcza

#473: mt7 - Re: Re: Duczki- nie oddamy ks. Proboszcza

Właśne zdanie każdy ma i nie problemu, żeby je wyrażać. Ale z szacunkiem.

A chory medialny atak i kłamstwa z szacunkiem nie mają nic wspólnego. A jeśli ks. Lemański i część jego parafian uważa się za mądrzejsza od Kościoła i nie chce się stosować do jego reguł, nikt ich nie zmusza, żeby w tym strasznym Kościele tkwić. I sprawa zakończyłaby się spokojnie, gdyby nie cyniczni anty-chrześcijanie, których aż trzęsie, żeby jakkolwiek Kościół zaatakować.

Mania#478 Jul 24, 2013, 09:24

Re: Re: prawda

#476: Obserwator - Re: prawda

To jest strona poparcia dla arcybiskupa. Tu po prostu propaganda nie ma sensu, manipulacje nie działają. Mamy internet i każdy naprawdę ma możliwość znaleźć i poczytać różne materiały w tej sprawie. Nie ma żadnej potrzeby uświadamiać kogokolwiek, to jest miejsce dla osób, które wyrażają poparcie. To naprawdę proste.

Mania#480 Jul 24, 2013, 09:32

Re: Re: Re: Re: Re: Duczki- nie oddamy ks. Proboszcza

#479: Obserwator - Re: Re: Re: Re: Duczki- nie oddamy ks. Proboszcza

Cokolwiek kuria robi i nie robi atak jest taki sam. Choćby arcybiskup tylko się uśmiechnął w TV byłby to pretekt do 10 artykułów i debat szkalujących Kościół. Nie wiem, może jestem bardziej dociekliwa, ale większość z tych informacji było wcześniej dostępnych w necie, np. o konflikcie ze szkołą, więc jakoś niewiele nowych rzeczy tam widziałam, co najwyżej więcej konkretów i ujęte w całość. Ale teraz to i tak rozstrzyga instancja wyżej, więc nie wiem po co te nerwy i tyle nienawiści.

Mania#482 Jul 24, 2013, 10:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Duczki- nie oddamy ks. Proboszcza

#481: Obserwator - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Duczki- nie oddamy ks. Proboszcza

Proszę pana, czytałam wszystko, łącznie z rewelacjami, że arcybiskup mordował w Rwandzie, w której go nawet nie było wtedy.

A to, że ludzi można zastraszyć, żeby wycofali swoje podpisy, to patrząc na agresję i obłęd części parafian w Jasienicy nie mam wątpliwości. Dlatego nie ma sensu częstować tymi "rewelacjami".

A jeśli nawet biskup by czegoś nie dopatrzył to wybaczy pan, ale po to są odwołania właśnie i nie trzeba na niego szukać haków i robić medialnej nagonki nienawiści. To co się dzieje to jedna wielka paranoja i mnóstwo kłamstw i manipulacji.

Margerytka#483 Jul 24, 2013, 18:07
W Kościele Katolickim obowiązuje duchownych obowiązuje posłuszeństwo wobec przełożonego. Jeżeli kapłan okazuje nieposłuszeństwo, to znak, że nie walczy o Bożą sprawę, tylko wręcz przeciwnie. Ksiądz Lemański jest naprawdę godzien współczucia: będzie musiał ciężko pokutować za zgorszenie, jakie spowodował i za tych wszystkich ludzi, których zniechęcił do Kościoła, a być może pozbawił szansy na zbawienie... Módlmy się za niego.
Gość#484 Jul 24, 2013, 20:52
Popieram decyzję abp.Hosera

Gość#487 Jul 24, 2013, 22:25

Lemański się spakował!

Nooo, nasza gwiazda medialna już się spakowała. Nie było przy tym TVN. Lemański ma teraz wolne. Nie musi się o nic martwić. Nawet "znajomi" dziennikarze już nie będą go niepokoić (jest już przecia nikim, a taki jest niepotrzebny). Jakieś info w niektórych mediach może się mimochodem pojawić na wiosnę - gdy przyjdzie potwierdzenie decyzji bpa Hosera z Kongregacji Duchowieństwa (a jaka inna mogłaby być ta decyzja???). Cóż pozostanie? Jeśli nie znajdzie się jakaś baba, to pewnie misje. Ja proponuję Rwandę.
Gość#488 Jul 25, 2013, 07:58

Coraz słabsza pamięć Lemańskiego

Jest nowość. Lemański przyznał w Tyg. Powszech., że wielokrotnie rozmawiał z abp. Hoserem nt zarzutów mu stawianych. Ciekaaaawe. Dotąd krzyczał, że abp nie chcce się z nim spotkac i odmawai wszelkiego kontaktu.

I tak pomału: fakty z oświadczenia kurialnego, wywiadzik w Tyg. Pow. .... Stara prawda: kłamca musi mieć dobrą pamięć....

Serdeczności!!

Wybierz swojego nicka#490 Jul 25, 2013, 10:26

przyszłość

Ks.Lemański wielokrotnie się odwoływał od wszystkiego, tylko raz z powodu jakichś uchybień proceduralnych jego odwołanie uznano. Po tym, co się teraz działo, chorych insynuacjach, kłamstwach powinien zostać usunięty z Kościoła.
Gość#491 Jul 25, 2013, 14:24
tak dzialajmy do bulu nie mozna dac zepchnoc sie do naroznika.
Gość#492 Jul 25, 2013, 18:04
Bardzo dobra petycja, nie wolno byc biernyym na zło, trzeba wspierać tych ktorzy głoszą prawdę Boża i za nią są prześladowani.
Klub Gazety Polskiej Paryz#493 Jul 26, 2013, 12:08

Klub Gazety Polskiej Paryz: Bronimy Ks.Arcybiskupa .H.Hosera

"Z ubolewaniem obserwujemy medialna nagonke na bardzo szanowanego przez nas - srodowisko paryskie - Ksiedza Arcybiskupa Henryka Hosera, ktorego wielu z nas , bylo parafianami. Zachowalismy niezapomniane wrazenia, z bogatych konferencji poswieconych m.in rodzinie, wychowaniu. ....
Ksiadz Arcybiskup H.Hoser, jako lekarz z wyksztalcenia, odznacza sie nadzwyczaj bogata wiedza dotyczaca nie tylko sfery duchowej czlowieka, ale i od strony medycznej.
Ma tez doskonala znajomosc kosciola na calym swiecie; warto przypomniec iz wczesniej piastowal wiele odpowiedzialnych funkcji na forum miedzynarodowym, byl przewodniczacym kongregacji d/s ewangelizacji narodow, byl tez duszpasterzem europoslow w Brukseli (dokad byl powolany , "zostawiajac" funkcje superiora palotynow we Francji)
Popieramy petycje i apelujemy o rozpowszechnianie jej
http://www.petycjeonline.com/popieramy_abp_hosera
oraz skladanie podpisow celem obrony w/w ksiedza arcybiksupa.
Miroslawa Woroniecka,
przewodn. paryskiego Klubu Gazety Polskiej
ps. nienijsza petycje wysylam do naszych klubowiczow, sympatykow,
Gość#494 Jul 26, 2013, 12:23
Coś szanowny cenzor się wczoraj lenił. Wpisy cały dzień wisiały.
Gość#495 Jul 26, 2013, 13:15
Bez komentarza
Gość#496 Jul 26, 2013, 13:17

Obrona niezłomnego kapłana

Atak na ks abpa Hosera to agresja bolszewizmu w najgorszym jego propagandowym wydaniu
Gość#497 Jul 27, 2013, 18:59
Zrzeszenie ,,Wolnosć i Niezawisłosć" Obszaru Południowego w Krakowie oraz Redakcja Miesięcznika
WiN ,,Orzeł Biały" popiera wybitnego kapłana i stanowisko
abp.Henryka Hosera
Gość#498 Jul 27, 2013, 19:12
Deklarację poparcia dla abp Henryka Hosera podpisuję z przekonania, że jego nauka przekazywana w sprawie invitro jest prawdziwa i zgodna z moją wiedzą biologiczną na ww. temat.
Gość#499 Jul 28, 2013, 14:44
Poparcie dla ks. abp Henryka Hosera jest bardzo ważne, gdyż wyraża się on jasno w sprawach ważnych dla Kościoła katolickiego w Polsce i na świecie jak np. in vitro. Ponadto jest ekspertem w dziedzinie zdrowia ludzkiego i cenionym misjonarzem. Nie może pozostać w osamotnieniu.
Gość#500 Jul 28, 2013, 15:51
jestem fracuzem ,ale to nie ważny.Ważny że jestem za Jezusem.jean