Projekt zmiany ustawy - Prawo o ruchu drogowym
Skontaktuj się z autorem petycji
Ponieważ kamery i innego typu wideorejestratory w samochodach lub budynkach stojących w newralgicznych miejscach (często zdarzają się tam wypadki) powinny bezapelacyjnie stanowić materiał dowodowy w sprawach sądowych. Jako przykład proszę obejrzeć na stronie www.youtube.com nagrania z " Wypadki na skrzyżowaniu w Reńskiej Wsi" . Ponadto pozostałe postulaty powinny być już dawno wcielone w polskie prawo.
zagraniczne prawo jazdy
Polscy policjanci przy kolizji zabierają zagraniczne prawo jazdy, a nie mają do tego prawa.
Bo to nie polski organ je wydał !!!
Pomysł fajny, tylko te punkty bonusowe jakieś dziwne.
zmiany na lepsze - po prostu Kukiz 15
Punkty bonusowe
Jak działały by te punkty bonusowe? Bonus 'nie wykorzystany' przepada z końcem roku i nalicza się nowe 5 pkt. - to by miało sens.
Jeśli natomaiast miały by się kumulowac, to jest to lipa. Nie złapałem punktów przez 6lat - mam 30 bonusowych to mogę szaleć...:)
Re:
Dlaczego dziwne, to jest promocja dla tych kierowców, którzy latami jeżdżą bezpiecznie (lub nie zostali złapani) i dostaje w zamian bonus. To tak jak u ubezpieczyciela, przy bezwypadkowej jeździe dostajesz zniżkę
prawo do rej kontroli jak najbardziej, 7 dni na przyjęcie mandatu - nie jestem do koca przekonany. Brak mandatu za nieokazanie prawa jazdy tak - można to sprawdzić zupełnie inaczej - dodatkowe 5 punktów nie jestem przekonany. Do dziś miałbym ich z 150 - 200 - jak będę miał zły rok mógłbym olać przepisową jazdę
| This discussion has been closed. |