Petycjeonline.com

Przywrócenie linii tramwajowej na al. Wojska Polskiego.

Skontaktuj się z autorem petycji

Nefretete#26 Oct 20, 2016, 17:13

Re: Re:

#21: Anna - Re:  

Daj spokój, to ludzie w krótkich gaciach, którzy PRL znają jedynie z podrasowanych pocztówek... żyją iluzjami. 

Gość#27 Oct 21, 2016, 16:08

Przywróćmy tramwaj na Alei Wojska Polskiego w Szczecinie

Popieram to rozwiązanie, ponieważ od wielu lat uważam, że ten odcinek Alei Wojska Polskiego może być SALONEM Szczecina a reaktywacja linii tramwajowej i równoczesne usunięcie ruchu samochodów to krok w tym -> właściwym - kierunku. Na co dzień jeżdżę samochodem i teoretycznie powinienem optować za pozostawieniem takiego ruchu na wspomnianym odcinku. Uważam jednak, że ten znakomity rejon naszego miasta zasłużył na lepszy los niż status quo, (ewentualnie nieco podrasowane) !!!

Max#28 Oct 21, 2016, 16:25

Re:

#22: Łukasz -  

pusty, martwy teren na 3/4 ulicy. 

Gość#29 Oct 22, 2016, 04:28
Bo jakiś czas mieszkałem w Szczecinie i uważam, że tak ekologiczny środek transportu, jak tramwaj, jest o niebo lepszy niż kopcące autobusy.
so#30 Oct 23, 2016, 06:50

Re: Tramwaj na Wojska Polskiego

#13: Piotrek - Tramwaj na Wojska Polskiego 

Mogłaby tamtędy jeździć linia bezpośrednio na Głębokie (jedynka), zamiast jeździć okrężną drogą. 

Kobold#31 Oct 26, 2016, 10:12

Niedawno kupiłem mieszkanie, jednym z istotnych kryteriów był dostęp do tramwaju mimo posiadania samochodu.Dla mnie mieszkanie przy "tramwaju" to nie hałas czy korki, tylko atrakcyjna alternatywa dla auta:)

Gość#32 Nov 16, 2016, 21:32
Jestem rowniez szczecinianka od urodzenia i pamietam jeszcze jak tramwaje jezdzily przez al. Wojska Polskiego. Tak bedzie lepiej i wygodniej dla mieszkancow Szczecina
Gość#33 Nov 17, 2016, 11:53
jESTEM ZA WYELIMINOWANIEM AUT W OGÓLE Z CENTRUM!TYLKO TRAMWAJ!NIE HAŁASUJE I NIE ZANIECZYSZA POWIETRZA.
Gość#34 Nov 17, 2016, 13:47
Tramwaj jest najbardziej ekologicznym środkiem transportu!!! Ożywi piękną, choć bardzo zaniedbaną ulicę naszego miasta. Gorąco popieram inicjatywę!!!