Razem ratujmy opiekę okołoporodową
Skontaktuj się z autorem petycji
babcia
W trosce o zdrowie i życie moich czterech córek zainteresowanych tematem i pamiętając jak pogardzano nami- młodymi matkami w latach 80-tych oczekuję opieki z prawdziwego zdarzenia. Nie narzuconej, w dlugiej kolejce, z łaski a takiej, która zapewni poczucie bezpieczeństwa całej rodzinie. Sama zrażona tym co się działo w gabinetach nauczyłam się (po pierwszej i drugiej utracie dziecka) walczyć o siebie i dzieci. Nie chcę takiej walki u moich dzieci.
Kobiety w tak ważnym momencie swojego życia muszą mieć prawo wyboru osób, które będą się nimi opiekowały i placówek w których chcą przebywać.
Bo jestem kobietą! Normalną! A przyszło mi żyć w nienormalnym kraju, choć to XXI wiek!
Poród to wielkie wydarzenie dla kobiety i silne przeżycie, które zapamięta na zawsze. Na szpitalnych oddziałach położniczych dochodzi często do patologii - dlatego kobieta musi mieć prawo wyboru lekarza, szpitala, położnej. Udział w "szkole rodzenia" powinien być powszechny i propagowany!!!
Kobieta sama powinna decydować o tym kto będzie jej lekarzem prowadzącym oraz położną a przede wszystkim gdzie będzie chciała rodzić , tego nie powinni nam narzucać a tym bardziej zmieniać ! Dobra atmosfera to podstawa , kobieta rodząc pierwszy raz dość ma stresów a przede wszystkim zastanawiania się czy uda jej się trafić na dobry personel medyczny !
| This discussion has been closed. |
przychodnie zupełnie olewają młode kobiety, które są w pierwszej ciąży, a jeszcze teraz to , to może wróćmy do akuszerki....