Razem ratujmy opiekę okołoporodową
Skontaktuj się z autorem petycji
Gość#151 May 13, 2016, 07:18
Sama jestem matką i położną.Uważam, że nie powinno się ograniczać młodym matkom prawa wyboru położnej środowiskowej i miejsca ( szpitala), w którym czułyby się bezpiecznie i chciałyby rodzić dzieci.
Gość#152 May 13, 2016, 07:37
Mam dwie córki, które uczę niezależności i samodzielnego podejmowania decyzji. Nie zgadzam się na jakiekolwiek, niepotrzebne ograniczenia swobody wyborów życiowych przez "obcych".
Gość#153 May 13, 2016, 07:40
Ponieważ ograniczanie tak podstawowych praw jest karygodne i nie zachęca do rodzenia tych kobiet, które panicznie boją się porodu, a takową jestem ja.
Gość#154 May 13, 2016, 08:58
Nie wyobrażam sobie jak można wpaść na taki pomysł i ograniczać jednostkę ludzką z każdej możliwej strony. Nasza opieka okołoporodowa kuleje strasznie. Dopiero uczymy się i stawiamy pierwsze kroki w "Rodzić po ludzku". Taka zmiana cofnie nas do stanu z PRLu.
Gość#155 May 13, 2016, 09:11
Poniewaz jestem przekonany że wybór z osobna powoduje że rynek usług medycznych podniesie swój poziom świadczeń a łacząc wszystko w całosc bedziemy mieli duzo mniejszy wybór i jakosc swiadczen sie obnizy
Gość#156 May 13, 2016, 12:16
Bo chcę mieć prawo wyboru i żaden "facet" nie powinien się w to mieszać!
Gość#157 May 13, 2016, 12:56
Ponieważ powinna być przestrzegana możliwość samodzielnego wyboru w tak ważnej sprawie jak lekarz i poród. Nie wyobrażam sobie ze ktoś komu zupełnie nie ufam mógłby sie zajmować moja ciąża!!!!
Gość#158 May 13, 2016, 15:39
ponieważ sama jestem ciężarna i chcę mieć wybór
Gość#159 May 13, 2016, 17:56
Rozumiem wszystkie aspekty tej petycji
Jestem przeciwko nowym zapisom
Jestem przeciwko nowym zapisom
Gość#160 May 13, 2016, 19:18
tego chyba nie trzeba komentować....
Gość#161 May 13, 2016, 21:06
Każda pacjentka powinna mieć wybór i dostęp do pełnej opieki medycznej !
Gość#162 May 14, 2016, 07:26
Gdyż dotychczasowy podział i mozliwosc wyboru bardzo mi odpowiadały i nie zgadzam się na proponowane zmiany!! Uważam, że nowy pomysł jest fatalny! !
Gość#163 May 14, 2016, 15:24
Ponieważ jestem pół roku po porodzie i nie wyobrażam sobie aby ktoś miałby narzucać mi wybór szpitala lub opiekę. Najważniejsze jest zdrowie i komfort psychiczny ciężarnej dlatego te wybory powinny być indywidualne.
Gość#164 May 14, 2016, 16:25
Podpisałam petycję ponieważ nie zgadzam się z założeniami koc i nie uważam, że jest to dobra zmiana
Gość#165 May 14, 2016, 20:03
Podpisalam petycje poniewaz jstem w ciazy , mam 2 dzieci i wybieralam swojego ginekologa oraz polozna samodzielnie, nie wyobrazam sobie zeby teraz ktos decydowal za mnie w tak waznej sprawie
Gość#166 May 15, 2016, 04:36
To jakaś paranoja co w tym naszym kraju siędzieje. Będąc w ciąży chce mieć swoje prawa i wybór korzystania z wybranego przez siebie lekarza czy położna. Popieram petycję i mam nnadzieje ze pomoże i te chore ppomysły co rząd czy NFZ proponuje nie wejdą w życie
Gość#167 May 15, 2016, 19:15
Kobieta ma prawo do wyboru dobrego lekarza i dobrej położnej opiekujących się nią w ciąży, to nie zawsze będzie "ten sam team". Ma prawo do opieki przez położną w domu. Podpisuję jako kobieta, przyszła matka i jako lekarz.
Gość#168 May 15, 2016, 19:38
Mam za sobą dwa porody, sama wybrałam szpital, lekarza i położną i uważam że to kolejne ograniczanie wolności kobiet i jest bez sensu !!!! PO CO TO CHCĄ ZROBIĆ????????
Gość#169 May 16, 2016, 15:19
dlatego, że chcę mieć prawo wyboru, że nie chcę aby ktoś za mnie decydował, kto ma odwiedzać mnie i moje dziecko.
Chcę swoją położną, którą wybrałam, od początku ciąży zdążyłyśmy się poznać i to jest mój świadomy wybór a nie narzucony z góry
Chcę swoją położną, którą wybrałam, od początku ciąży zdążyłyśmy się poznać i to jest mój świadomy wybór a nie narzucony z góry
Gość#170 May 16, 2016, 19:38
Nie wyobrażam sobie bym nie mogła swobodnie wybierać miejsca porodu - urodziłam w domu i te zmiany to dla mnie kolejny argument by w tym kraju więcej dzieci nie rodzić. Ponadto uważam iż prestiż położnych powinien wzrastać a nie kurczyć się. Nie powinny być podległe lekarzom, przy porodzie fizjologicznym są dużo bardziej kompetentne.
Gość#171 May 17, 2016, 08:21
Podpisałam gdyż uważam ze projekt nowej ustawy
Jest śmieszny i bezsensowny. Jakim prawem rząd chce nam odebrać prawo do decydowania kto ma prowadzić nasze ciąże. Masa lekarzy i położnych się po prostu do tego nie nadaje. Zdania na temat lekarzy jak i położnych są podzielone to chore żeby ktoś o tak ważnych DLA NAS sprawach decydował za nas. Może niedługo jeszcze zaczną nam narzucać kiedy mamy miec dzieci i ich ilość. Tak samo to jak i wybór lekarza czy położnej jest sprawa indywidualna. Niech wezmą się za poważne sprawy i przestaną wtykać swoje paluchy tam gdzie jest dobrze
Jest śmieszny i bezsensowny. Jakim prawem rząd chce nam odebrać prawo do decydowania kto ma prowadzić nasze ciąże. Masa lekarzy i położnych się po prostu do tego nie nadaje. Zdania na temat lekarzy jak i położnych są podzielone to chore żeby ktoś o tak ważnych DLA NAS sprawach decydował za nas. Może niedługo jeszcze zaczną nam narzucać kiedy mamy miec dzieci i ich ilość. Tak samo to jak i wybór lekarza czy położnej jest sprawa indywidualna. Niech wezmą się za poważne sprawy i przestaną wtykać swoje paluchy tam gdzie jest dobrze
Gość#172 May 17, 2016, 18:04
Położne z powołania są bardzo potrzebne a my mamy prawo wybrać najlepszą dla siebie!
Gość#173 May 18, 2016, 08:48
Ponieważ każdy ma prawo wybrać położną do której ma zaufanie a nie z przypadku
Gość#174 May 20, 2016, 01:52
Jako córka położnej, nie godzę się na takie beznadziejne zmiany!
Gość#175 May 25, 2016, 19:37
Uważam ,że jest to ograniczenie wolności i wyboru kobiet
| This discussion has been closed. |