Razem ratujmy opiekę okołoporodową
Skontaktuj się z autorem petycji
Gość#176 May 27, 2016, 21:37
Jestem położną z 27 letnim stażem pracy od sześciu lat na praktyce indywidualnej .Jak można zabierać prawo kobietom do wyboru położnej a narzucić jej kogoś kto przyjdzie i udzieli jej porady incydentalnie wtedy kiedy pan doktor pozwoli To jest zamach na nasz zawód co po tylu latach pracy mamy zasilić szeregi bezrobotnych ,gdzie są obietnice o popieraniu drobnych przetsiebiorstw.
Gość#177 May 29, 2016, 07:55
Jestem położną i zależy mi na tym aby pacjentki czuły się dobrze w tak ważnej dla nich chwili. Dlaczego nie mogą mieć obok siebie położnej którą znają.
Gość#178 May 29, 2016, 18:31
Mam córki w wieku rozrodczym, sama urodzilam piątkę dzieci i poznałam problem od strony matek. Wiem jak jest ważne, by mieć koło siebie w czasie porodu wybraną , obdarzoną zaufaniem osobę a nie kogoś przypadkowego.
Gość#179 May 30, 2016, 20:45
Bardzo się cieszę ze jest! Walczymy
Gość#180 Jun 02, 2016, 19:53
Bardzo ważne. Jak można myśleć o zmienieniu czegoś naturalnego na jakiś kretyński przymus. Czegoś co jest osobiste i musi być wyborem. Jak wszystko inne.
Gość#181 Jun 08, 2016, 17:49
Podpisałam petycje z troski o zdrowie własne i kolejnych dzieci, które planuje z mężem. W wolnym kraju powinny być wolne wybory
Gość#182 Jun 16, 2016, 11:40
Przecież to są podstawowe prawa człowieka.
Gość#183 Jun 19, 2016, 17:08
Każda kobieta powinna mieć wolny wybór opieki okołoporodowej. Ma prawo wybrać sobie zaufaną położną czy też lekarza i szpital
Gość#184 Jun 19, 2016, 20:03
Nie wyobrażam sobie ciąży, porodu oraz połogu bez mojej położnej środowiskowej. Znam ją od lat. Była ze mną przy pierwszej ciąży oraz w drugiej mimo zmiany miejsca mojego zamieszkania. Położne środowiskowe będące "na swoim" to prawdziwy skarb. Zamykając Im drogę, zamknięcie drogę nam do opieki na najwyższym poziomie.
Gość#185 Jun 20, 2016, 07:41
Uważam, że nie ma w obecnych działaniach rządu absolutnie żadnej korzyści ani dla społeczeństwa ani d osób pracujących w opiece zdrowotnej. Są to działania cofające nas o dziesięciolecia a za wszystko płacić będzie społeczeństwo. Jeżeli coś chce się zrobić to niechże ma to chociaż troszkę sensu !
Edzia#186 Sep 08, 2016, 18:44
To jest jakaś paranoja. Czemu chcą Nam zabrać bezpieczeństwo i komfort psychiczny przy specjalistach u ,których Mamy zaufanie i są dla Nas wsparciem w tych ważnych chwilach. Polskie realia, są okrutne. Jestem przeciwna wprowadzeniu tych beznadziejnych zmian.
Gość#187 Oct 20, 2016, 07:12
poniewaz wiem jak ciezko jest otrzymac dobra opieke w ciazy. I wiem ze polozna jest bardzo potrzebna, niestety przekonalam sie o tym, ze lekarze czesto mniej wiedza od poloznych!
| This discussion has been closed. |