Petycjeonline.com

ulica Józefa w Krakowie

Skontaktuj się z autorem petycji

Gość#26 Aug 16, 2011, 12:53
nie podoba mi się takie pozbywanie się mieszkańców
Gość#27 Aug 16, 2011, 13:46
Działania kleru w prostej drodze prowadzą do skreślenia Krakowa z listy UNESCO. A Miasto przymyka oczy . Wstyd .
Gość#28 Aug 16, 2011, 15:26
Jestem mieszkanką Chorzowa, ale z Krakowem związana jestem od czasów dzieciństwa - sercem, duchem i całą sobą. Dlaczego? Bo przyjeżdżam tu od wielu lat, tutaj studiują i mieszkają moje Córki, tutaj chłonę dobrą energię i niepowtarzalny klimat. Szczególnie bliski jest mi Kazimierz i ulica Józefa - ze swoim wyjątkowym urokiem. To miejsce jest naprawdę wyjątkowe. I nie rozumiem, jak komuś mógł przyjść do głowy pomysł, by to wszystko miało zniknąć, by zamienić TAKIE miejsce na następne sklepy i hotel bez wyrazu????? Mam jednak nadzieję, że NIGDY do tego nie dojdzie. Że ROZUM wygra z pieniądzem. Dlatego całym sercem podpisuję się pod petycją.
Gość#29 Aug 16, 2011, 21:56
niedopuszczalne i oburzające są takie praktyki jak te w Krakowie, nie można tak postępować z ludźmi w państwie prawa, - ale czy Polska to takie państwo ?

This comment has been removed by the site administration.

Reason for the removal: spam

Gość#31 Aug 17, 2011, 00:42
W samym sercu miasta czytam to na twojej twarzy
w samym sercu miasta coś się nam przydarzy
Prowadź mnie ulico prowadźże za rękę
Gość#32 Aug 17, 2011, 09:11
podpisz dla jozefa i eszewerii
Gość#33 Aug 17, 2011, 13:28
nie podoba mi sie ze z mojego miasta robi sie plastikowohotelowe miasto ......... ludzie nie mamy morza , nie mamy gor tu w krakowie to po jasnego grzyba niszczymy to co mamy
maceij motriuk
Gość#34 Aug 17, 2011, 21:35
Niestety, to miasto w najmniejszym stopniu nie ma zamiaru stawiać na wysoką jakość, alternatywę, kulturę...Wystarczy popatrzeć, jaki karkowo-dyskomulsko-kebabowy kurwidół zrobiono z Szewskiej, jak wygląda zawalony budami z tandetą Rynek, jak wygląda obwieszona plastikowymi ohudztwami reklamowymi Floriańska...
Gość#35 Aug 18, 2011, 14:13
Krakow jest konsekwentnie pozbawaiany swego najwiekszego bogactwa - historycznej atmosfery, na rzecz chaotycznego rozrostu kierowanego wylacznie prywatnymi korzysciami biznesu. Idac tym tropem zbudujemy sobie przykra wypadkowa Warszawy i Londynu - bezstylowe molochy gdzieniegdzie przeplatane resztkami ocalalej historii.
Gość#36 Aug 18, 2011, 14:57
Bardzo lubię spacery po krakowskim Kazimierzu i zależy mi, aby nie zmieniał on swojego charakteru.Z drugiej strony potrzebne pieniążki na remonty i jak tu znaleźć "złoty środek"???
Gość#37 Aug 19, 2011, 01:16
mnie Łukasza Mastalerka czarna mafia z koloratkami może pocałować w cztery litery
Gość#38 Aug 20, 2011, 20:51
Nie możemy żyć w mieście hoteli,a ul. Józefa to czarodziejskie miejsce naszego pięknego Krakowa.
Gość#39 Aug 23, 2011, 14:47
ulica Jozefa to to co mnie przyciąga, za czym tesknie,do czego wracam... gdziekolwiek jestem: w Londynie, Paryzu czy w Rzymie... niech pozostanie nie zmieniona, prosze!
Gość#40 Aug 24, 2011, 14:18
bardzo potrzebna inicjatywa. Chrońmy Kazimierz,jaki
jest z jego atrakcjami i atmosferą!!!
Gość#41 Aug 26, 2011, 13:35
Ulica Józefa powinna bezwzględnie zachować swój charakter.
Gość#42 Aug 29, 2011, 13:51

IFKA

#1: -

Trzymamy za  Was kciuki, na tej ulicy JagaMaKota i inne galerie wspierają rozwój najmłodszych, organizują święto ulicy Józefa, pozwalają bezpłatnie uczestniczyć w happeniggach artystycznych wszystkim chętnym dzieciom, organizują teatrzyk "Za jeden uśmiech" i teraz zostaną  wywaleni na bruk...To jest dla mnie niepojęte.  Magiczne miejsca, uszlachetniające człowieka są wymieniane na bardziej opłalne cetra biznesowe czy też  hotelowe. Czy tego typu działalność handlowo- usługowa nauczy dzieci wrażliwości na sztukę? Szacunku do kultury, tradycji, wartości uniwersalnych?

To naprawdę skandaliczne!

Gość#43 Sep 01, 2011, 02:08
To jest SKANDAL! Czy nie ma w Krakowie dość innych miejsc, trzeba niszczyć najbardziej klimatyczne zakątki Kazimierza? Jakim prawem? Czy zawsze i wszędzie rządzić miastem musi KASA, a nie myślenie o skutkach długofalowych, o zachowaniu rozmaitych walorów, w tym turystycznych? To smutne, że miejsce artystów, wolnych duchów i turystów, tworzące swój koloryt i wdzięk przez wiele lat, zostanie ZNISZCZONE bezmyślną decyzją podyktowaną chęcią zysku. Ciekawe kiedy ulica Grodzka zmieni nazwę na Heineken Street, a Rynek Główny na Coca-Cola Market Square.
Gość#44 Sep 22, 2011, 20:56
Mieszkam w mieście gdzie ludność nie przekracza 40tys. za to średnio co 100 metrów mam duży market. centra handlowe wyrastają jak grzyby po deszczy a zakładów pracy większych jak nie było tak nie ma...bieda i nuda powoduje wzrost przestępczości...prócz sklepów mamy jeszcze banki czego skutkiem jest zaciąganie kredytów i wydawanie pieniędzy w galeriach....miasto upada....będe bojkotował poruszającą się armie C.H. Tym bardziej że w waszym przypadku w grę wchodzi Tradycja i ludzie a ŻYCIE TO NIE TOWAR..pozdrawiam Maksym eduk(A)tor Krawczyk artZ.
Gość#45 Sep 23, 2011, 07:20
Petycja bardzo ważna, ponieważ walczy o prawo ludzi do życia w miejscu w którym mieszkają od wielu lat, a często od zawsze. Niedopuszczalną sytuacją jest aby kościół zabierał ludziom ich domy. Skandal!
Gość#46 Sep 23, 2011, 18:07
Może by podobną petycję zaadresować do Watykanu? To nisłychane, że Polski Kościół Katolicki sprzedaje dom wraz z lokatorami. I to tymi których w biednej Polsce nie stać na własne mieszkania! Czy i hierarchia kościelna zachorowała na żądzę pieniądza?
Gość#47 Sep 24, 2011, 12:09
......!
Gość#48 Sep 24, 2011, 15:50
Trzeba ludziom pomagać a nie stac biernie wobec wielkich korporacji wchodzących z butami w czyjeś spokojne życie.
grabi#49 Sep 25, 2011, 13:52
poperam petycję
Gość#50 Dec 08, 2011, 01:04
Protestuję.