Zlikwidować imunitet prokuratora, żądanie zmian w ustawie

Gość

/ #47

2016-03-13 17:05

Dlatego że nie robią nic , poza bezmyślnym umarzaniem postępowań , na czym cierpią zwykli ludzie. Dochodzi do morderstw tylko dlatego że Prokuratura w porę nie zareagowała. Gdy " nie ma kota, to myszy harcują" . Powinno być tak jak dawniej . Każdy bez wyjątku człowiek , powinien być kontrolowany , zwykły pracownik i Prokurator tez. Tymczasem , składasz zawiadomienie o przestępstwie do Prokuratury na Sędziego , a oni śmieją się z tego , no bo co im zrobią , skoro nikt ich nie kontroluje. Prokurator Generalny powinien mieć dostęp do akt postępowania przygotowawczego . Powinien mieć możność wydawania poleceń , a tak to nic mu nie zrobisz bo chroni go immunitet Prokuratorski. Czasami człowiek trafia na taką bezczelność , że chce się wprost krzyczeć. Nigdy nie zapomnę dnia , kiedy o 9-tej rano do Prokuratury Kraków , zawitało dwóch kompletnie pijanych prokuratorów. Nie potrafili trafić do biurka . Podniosłam larum. Odpisano mi że załatwią to we własnym zakresie. Mam wymienione nazwiska tych prokuratorów w piśmie i co, powiecie może że to jest w porządku ? Jak najbardziej chcę aby zlikwidowano immunitety i to nie tylko prokuratorskie.