KRASNAL ELBLĄG - PSYCHOLOG

krasnal.png

Petycja do Dyrekcji Samodzielnego Publicznego Ośrodka Rehabilitacyjno - Terapeutycznego dla Dzieci i Młodzieży w Elblągu, o pozostawienie na stanowisku terapeutki - psychologa, Katarzyny Pawlak - Reinholc.

Jako rodzice dzieci uczęszczających na terapię do Ośrodka, a w szczególności na terapię psychologiczną do Pani Katarzyny w imieniu swoim oraz naszych dzieci, zwracamy się z prośbą o pozostawienie Pani Katarzyny w Ośrodku na stanowisku psychologa.

W ciągu wielu lat pracy z dziećmi Pani Katarzyna dała się poznać z jak najlepszej strony jako specjalistka bardzo ukierunkowana na potrzeby dzieci, empatyczna, sumienna, pełna ciepła i profesjonalizmu. Dzieci są bardzo związane ze swoją terapeutką - ufają jej i nawet w krótkich chwilach poza terapią szukają z nią kontaktu. Czują się z przy niej bezpieczne, rozumiane, ważne.
Pani Katarzyna poza zajęciami indywidualnymi ze swoimi pacjentami, regularnie pomaga również w prowadzeniu zajęć grupowych i wielu z nas mających tak krótki kontakt z nią, jesteśmy bardzo miło zaskoczeni jej podejściem do dzieci, nas i ogromnym szacunkiem do tego, co robi.

Jako rodzice dzieci z różnymi problemami i niepełnosprawnościami, nie zgadzamy się, aby nasze dzieci zostały pokrzywdzone w wyniku zakończenia współpracy z terapeutką. Będzie to dla nich bolesne i trudne doświadczenie, a tych już mają w życiu, aż nadto, mimo młodego wieku.
Nie zgadzamy się również by w związku z tą decyzją nasze dzieci zaczynały terapię praktycznie od zera - nowy terapeuta nie będzie prowadził terapii w znany dzieciom, skuteczny sposób, nie będzie również miał zaufania dzieci, co jest konieczne w procesie terapeutycznym.

Dotrzeć do dzieci po traumach, z zaburzeniami czy innymi problemami nie jest łatwo, a jak sami Państwo wiedzą, Pani Katarzyna wielokrotnie osiągnęła w tym sukces i jest opoką dla swoich pacjentów, a także ich rodziców, którym wskazuje drogę do większej poprawy życia swoich dzieci i tym samym swojego.

Patrząc również przyszłościowo, chcemy, aby każde z dzieci, które w przyszłości będzie musiało skorzystać z terapii w ośrodku, miało najlepszą możliwą opiekę i wsparcie, a takie oferuje właśnie Pani Katarzyna. Nie mamy absolutnie żadnych zastrzeżeń do jej pracy.

Ośrodek, do którego przyprowadzamy nasze dzieci sam w swoich apelach głosi, że nam pomaga, więc prosimy, aby robił to nadal. Podziwiamy Panią Katarzynę, że mimo tak trudnej sytuacji nie porzuciła naszych dzieci, tylko nadal prowadzi z nimi terapię i ze wszystkich sił stara się nie pokazywać nam, jak trudne jest to dla niej.

Nie wyobrażamy sobie funkcjonowania Ośrodka bez Pani Katarzyny i prosimy o pozytywne ustosunkowanie się do naszej prośby.

Rodzice dzieci terapeutycznych Ośrodka

*Petycja zostanie przekazana Dyrekcji Ośrodka do 19.07.2024

Podpisując, akceptuję, że Klaudia będzie mieć dostęp do wszystkich informacji podanych przeze mnie w tym formularzu.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych podanych w formularzu w następujących celach: