List do zarządu PLAY w sprawie Kuby Wojewódzkiego

Michał Wawrzynowski

Członkowie zarządu firmy PLAY

Szanowni Państwo,

My, niżej podpisani, zwracamy się do Państwa z wnioskiem o zajęcie jednoznacznego stanowiska oraz zdystansowanie się wobec skandalicznej wypowiedzi wygłoszonej przez Jakuba Wojewódzkiego podczas audycji radia ESKA ROCK, prowadzonej przez duet Michała Figurskiego i Jakuba Wojewódzkiego. Domagamy się wyciągnięcia zdecydowanych konsekwencji wobec Jakuba Wojewódzkiego, zatrudnionego w kampanii reklamowej firmy PLAY.

Wypowiedzi Panów Jakuba Wojewódzkiego i Michała Figurskiego w dniu 21 czerwca br. na antenie radia ESKA ROCK:

(M. Figurski: - Gdyby moja (w domyśle: Ukrainka) była ładniejsza, to bym ja może jeszcze zgwałcił.
K. Wojewódzki: - Ja to nie wiem, jak moja wygląda, bo ona ciągle na kolanach.)

są bezprecedensowym przykładem chamstwa, szowinizmu, rasizmu, uwłaczania godności kobiet i upadku kultury osobistej. Kontynuując współpracę z Jakubem Wojewódzkim, godzicie się Państwo na to, by firma PLAY była kojarzona z obrażaniem osób narodowości ukraińskiej, poniżaniem kobiet i wyśmiewaniem osób, które zarabiają na życie uczciwą pracą - w przeciwieństwie do Jakuba Wojewódzkiego, zarabiającego na życie coraz bardziej prostackim zachowaniem.

My, niżej podpisani, domagamy się wyciągnięcia zdecydowanych konsekwencji wobec Jakuba Wojewódzkiego przez zarząd firmy PLAY.

Podpisani niżej:

Katarzyna Zielinska    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Katarzyna Zielinska do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.