Lokalne Drogi Gminne

P E T Y C J A

W sprawie:

Lokalne drogi gminne

My, Poszkodowani przez urzędy gmin, traktowani jak obywatele drugiej kategorii, ignorowani i lekceważeni, zwracamy się z prośbą do Szanownej Pani Premier, o takie ustanowienie prawa, aby urzędnicy gminni nie rozpatrywali wniosków według własnego uznania i wybiórczo, ale byli zobowiązani obligatoryjnie. Oraz, żeby nie trwało to Dekadami, lecz żeby Gminy wywiązywały się należycie i sprawnie ze swoich zadań własnych w najkrótszym możliwym terminie. Najpospolitszą odpowiedzią urzędu gminy jest brak pieniędzy w budżecie gminy, i kierowniu sprawy na następny rok budżetowy, co trwa bez końca latami !

Sprawienia, aby nie trzeba było szukać ciągle jakiejkolwiek pomocy w sprawie, w mediach i innych wyższych instytucjach, które niewiele pomagają. I żeby każdy obywatel Rzeczypospolitej Polskiej miał godne życie. Dbania o interesy nie tylko na najwyższym szczeblu Państwa, ale i na najniższym.

Powstają szczytne programy 500+, Mieszkania+, kiedy powstanie program Lokalne Drogi+ ?

Dojazd do domu jest podstawą egzystencji, prowadzenia jakiejkolwiek działalności i rozwoju, niezależnie od miejsca zamieszkania. Powstają wielkie autostrady, drogi krajowe, powiatowe - pochłaniające miliardy złotych. Kto się pochyli nad zwykłymi, pojedynczymi mieszkańcami, dla których poprawienie drogi gminnej wynosi kila-kilkanaście-kilkadziesiąt tysięcy złotych, a słyszy permanentnie o braku pieniędzy w gminie ?

Urzędy Gmin reprezentują Państwo Polskie na najniższym szczeblu, i jeśli tak mają dalej reprezentować, to co to za Państwo ?

Tyle się słyszy w przemówieniach o dbaniu o sprawy zwykłych polaków, jeszcze trzeba dać to odczuć w każdej dziedzinie życia.

Z poważaniem,

Składając podpis, uprawniam Henryk Gnoiński do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.