NIE dla likwidacji wrocławskiej Harcerskiej Bazy Obozowej w Krzeczkowie nad jeziorem Niesłysz w Województwie Lubuskim.

Krzecków_zdjęcie.jpgPodpisz petycje w obronie kultowego zgrupowania wrocławskich obozów harcerskich. Stanowczo sprzeciwiamy się decyzji Nadleśnictwa Świebodzin, które po 45 latach usiłuje wyrzucić harcerzy z Krzeczkowa, uzasadniając to niebezpieczeństwem w postaci wieku drzewostanu, który mając ponad 100 lat zagraża bezpieczeństwu wypoczywających harcerzy. Uważamy że rolą nadleśnictwa jest odpowiednia gospodarka drzewna, w wyniku której Lasy Państwowe podcinają bądź wycinają elementy drzewostanu, które stanowią zagrożenie. Nadleśnictwo może również wskazać bezpieczne miejsca do obozowania w okolicy obecnej bazy. Krzeczków jest miejscem kultowym i stanowi bardzo ważną rolę w spędzaniu przez młodzież wolnego czasu i wychowaniu w duchu patriotycznym. Byłaby to ogromna strata społeczna i wychowawcza bo HBO Krzeczków na przestrzeni półwiecza wychowała dziesiątki tysięcy znakomitych harcerzy z Wrocławia i z całej Polski.

Dominik Kłosowski    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Dominik Kłosowski do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.