NIE dla nazwy ulicy Przy Torach na osiedlu Aurora

Zwracamy się do Radnych Dzielnicy Włochy w Warszawie o zmianę niedawno uchwalonej nazwy ulicy Przy Torach , przy której usytuowane są budynki D oraz C na osiedlu Aurora. Budynki D oraz C nie znajdują się bezpośrednio przy torach ,a jedynie w ich pobliżu, więc to dla nas mieszkańców zupełnie irracjonalna i szkodliwa nazwa. Wnosimy o zmianę nazwy ulicy na jedną z propozycji mieszkańców, wybraną podczas głosowania ankietowego. Zagłosowało łącznie 114 osób, a wyniki przedstawiły się następująco:Ul. Aurory (58,8% głosów) , Ul. Zorzy Porannej (23,7 % głosów) , Ul. Świtu (7,8% głosów). Pozostałe propozycje tj. Ul. Brzasku oraz ul. Przy Torach uzyskały poniżej 5% głosów. Przedstawione nazwy wpisują się w nazewnictwo okolicznych ulic tj. Jutrzenki oraz Wschodu Słońca.

Mieszkańcy Osiedla Aurora    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Mieszkańcy Osiedla Aurora do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.