Nie likwidujmy placówek bibliotecznych!

Jako czytelnicy, którzy korzystają i potrzebują korzystać z bibliotek, ich zbiorów, oferty kulturalnej uważamy za niesłuszne likwidowanie placówek bibliotecznych W23 "Przy Narutowicza" i BD68 "Skarżyńskiego" w dzielnicy Ochota m.st. Warszawy. Nie zgadzamy się z decyzją zawartą w Uchwale nr 3802/2022 z 9 czerwca 2022 roku "w sprawie przeprowadzenia zmian reorganizacyjnych w Bibliotece Publicznej w Dzielnicy Ochota". Nie rozumiemy powodów i nie zgadzamy się z przedstawionymi argumentami. Prosimy panią Burmistrz, podpisujący się pod uchwałą Zarząd Dzielnicy o zmianę tej decyzji a także wsparcie tych i innych placówek tego typu by mogły dalej funkcjonować z korzyścią dla mieszkańców.

uchwała nr 3802/2022:

Sebastian Maroszek    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Sebastian Maroszek do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.