Nocne autobusy w Zamościu

Składamy petycję do zarządu MZK w Zamościu o utworzenie we wcześniej wspomnianym mieście nocnych linii autobusowych.

Swoją prośbę motywujemy tym, że nasze miasto ma wygórowane ceny biletów, które nie są proporcjonalne do usług MZK. W innych miastach (np. Lublin), cena biletu jest podobna, a nawet niższa. Tylko weźmy pod uwagę, że komunikacja w Lublinie jest na o wiele większym poziomie. Są to linie, które dojeżdżają do każdego zakątka miasta, są nocne autobusy, pozwalające na późne poworty z pracy lub jakichkolwiek większych imprez w mieście i przede wszystkim są niższe ceny biletów.

Dlatego w Zamościu też jest potrzebna taka komunikacja. Za to, że użytkownicy MZK muszą płacić wysokie ceny za bilety, a niejednokrotnie dochodzić do przystanków kilka kilometrów z pobliskich miejscowości. ( przypomnijmy, że w Lublinie, autobusy dojeżdżają nawet do niedaleko położonych miejscowości). Czasami trzeba czekać również na spóżniające się autobusy np. podczas zimy. W zamian powinny być podstawione inne, ale to już odnosi się do innej sprawy.

Wyżej wymienione argumenty służą temu, by zarząd w końcu zainwestował  także w pasażerów.

Prosimy o uruchomienie nocnych linii autobusowych w Zamościu.

Składając podpis, uprawniam - do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.