Nowe wiaty nad Bobrem

Od kilku lat obserwujemy problemy w znalezieniu miejsca przez młodzież, pojedyncze osoby czy rodziny z dziećmi do odpoczynku nad Bobrem. Wzdłuż rzeki Bóbr stoi jedna wiata (6 osobowa) na 40 000 mieszkańców Bolesławca, nie wliczając osób przybywających odpocząć nad Bobrem z pobliskich miejscowości, wraz z dwiema zniszczonymi ławkami. Dlatego potrzebna jest budowa nowych dwóch wiat wraz z przynajmniej trzema ławkami na ścieżce bobrowej w tym koszy na śmieci. Zachęcamy do podpisania tej petycji każdego kto wyraża chęć bądź zgadza się z nami żeby nad rzeką Bóbr, na ścieżce bobrowej w Bolesławcu powstały nowe wiaty.

Często młodzież nie mając miejsca do wyjścia na spacer czy spotkania z rówieśnikami gromadzi się w centrum miasta łamiąc przy tym obostrzenia i są w najgorszym przypadku karani mandatami. Chcemy aby takie sytuacje się nie powtarzały, a mieszkańcy mogli w spokojne wieczory odpoczywać, nie musząc zwracać uwagi dlaczego młodzież jest akurat w centrum.

Wkrótce zbliżają się długo wyczekiwane wakacje. Dlatego młodzież potrzebuje miejsc na m.in. wypoczynek, spacery i koleżeńskie rozmowy. Mając na uwadze dobro mieszkańców miasta Bolesławiec oraz młodzieży tworzymy tę petycję do władz Bolesławca.

Wesprzyj naszą akcję podpisem oraz udostępnienem. Niech Bolesławiec stanie się miastem przyjaznym dla młodych!

Sonia Owczarek, Adam Goleński, Arek Domański, Kacper Werla    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Sonia Owczarek, Adam Goleński, Arek Domański, Kacper Werla do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.