O zgodę Pana Premiera Mateusza Morawieckiego na udostępnienie filmu w telewizji

Zwracamy się do Pana Mateusza Morawieckiego z uprzejmą prośbą o wyrażenie zgody i wielką pomoc w umożliwieniu emisji filmu Tomasza i Marka Sekielskich "Tylko nie mów nikomu" w telewizji publicznej pod przewodnictwem Pana Jacka Kurskiego, z uwagi na treści uświadamiające Polskie społeczeństwo na pewne zagrożenia.

Mając powyższe na uwadze pragniemy podkreślić, iż w/w film ma charakter informacyjny a jego przesłanki nigdy nawet w odrębnych rodzajach nie nosiły tak mocnego przekazu, który w dobie nowoczesnej Polski jest szeroko rozpatrywany nawet w kontekście prawa karnego.

Rozumiejąc powyższe jako w moralnym tego słowa znaczeniu zasadne co z naszej strony wynika uprzejmie prosimy o wyrozumiałość i udzielenie pełnej aprobaty co do nadania filmu na łamach publicznej telewizji rozumiejąc dobro społeczne.

Z wyrazem szacunku

(Podpisy w petycji)

Składając podpis, uprawniam Piotr Hoffmann do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.