Obniżenie wynagrodzenia wszystkim urzędnikom państwowym , do kwoty minimalnej krajowej

Ja niżej podpisany Adamek Krzysztof , zwracam się z apelem do prezydenta Polski Andrzeja Dudy, oraz do premiera RP Mateusza Morawieckiego z poniższym apelem .
W imieniu milionów Polek i Polaków , którzy w związku z pandemią koronowirusa , stracili możliwość pracy , a co za tym idzie utrzymania swoich rodzin .Kolejnych milionów którym obniżono wypłaty do minimalnej krajowej , zwracam się z apelem o obniżenie pensji , wszystkim urzędnikom państwowym , począwszy od wójta Koziej Wólki , po prezydenta Rzeczypospolitej . W tych ciężkich czasach , tylko solidarność całego Narodu Polskiego , może uratować Nasz kraj i obywateli !
Dzisiaj koszty pandemi musimy wziąć na barki wszyscy jednakowo ! Bez względu czy jest to prezes NBP , poseł / senator , czy pani sprzątająca miejski szalet , czy prezydent / premier Polski !
Dlatego ja obywatel RP , proponuje :

- obniżenie pensji WSZYSTKICH urzędników do kwoty 2600 brutto

-zamrożenia / likwidacji wszelkich subwencji partyjnych

-likwidacja dopłat do mieszkań / hotelu sejmowego

- zakaz używania limuzyn / pojazdów na koszt podatnika

-zamrożenie / likwidacja dodatków do biur poselskich

Liczę na to że pan premier , jako były bankowiec , pan prezydent jako prawnik będziecie w stanie dołożyć wiele innych ograniczeń dla biurokracji w Polsce i pasożytniczych obciążeń obywateli !
Wszelkie daniny na rzecz państwa , muszą być ograniczone do minimum !
Jestem święcie przekonany , że wszelkie wydatki Naszego państwa zostaną ograniczone , do wydatków związanych z walką z koronawirusem !
pozwolę sobie nadmienić w tym miejscu , że zakup kolejnych limuzyn dla tzw rządu , nie pomoże Nam w wyjściu z pandemi !
Moim skromnym zdaniem , zrównanie wszystkich emerytur / rent do kwoty 2600 zł brutto , będzie kolejnym dobrym ruchem obecnego rzadu ! Jestem pewien , że żaden Polak , nie będzie miał za złe rządowi za powyższe działania !
Jestem pewien , że wszyscy posłowie / senatorowie jak jeden mąż , zagłosują za zrównaniem kwoty WOLNEJ od podatku , szeregowego obywatela z kwotą wolną od podatku posła / senatora !
Panowie prezydent / premier , moim skromnym zdaniem , wszelkie premie , dodatki na dzień dzisiejszy , byłyby policzkiem dla ciężko pracujących obywateli RP !
Jedyne premie w dniu dzisiejszym , należą się : lekarzom , pielęgniarkom , wszelkiemu personelowi medycznemu , który staje w Pierwszym szeregu walki z wirusem !
w razie jakichkolwiek pytań , ze strony kancelarii premiera / prezydenta podaje nr kontaktowy do mojej skromnej osoby

Krzysztof Adamek

ps.

licze na szybkie i skuteczne działania z państwa strony

Składając podpis, uprawniam Krzysztof Adamek do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.