ODTWORZENIE ROZEBRANEJ KŁADKI PIESZEJ ŁĄCZĄCEJ DZIELNICE OCHOTA I WŁOCHY NA WYSOKOŚCI UL. SĄCHOCKIEJ I PARKU M.KOTAŃSKIEGO

W 2017 r. zotała zamknięta kładka piesza łącząca Ochotę z Włochami (na wysokości ul. Sąchockiej i Parku M.Kotańskiego), która przez dekady była uczęszczanym ciągiem komunikacyjnym dla mieszkańców obydwu dzielnic. Ostatnio została rozebrana, ale nie ma pewności, że zostamnie odtworzona, Zwracamy się z petycją do władz dzielnic Ochota i Włochy oraz do PKP o wybudowanie nowej kładki w tym miejscu. W tej chwili na odcinku od ul. Żwirki i Wigury do ul. Grójeckiej nad torami kolei radomskiej (odcinek ca 2 km) funkcjonuje tylko jedna przeprawa piesza – kładka na przedłużeniu ul. Mołdawskiej. Kładka przy ul. Sąchockiej jest potrzebna zarówno mieszkańcom Ochoty, jak i Włoch. Po obydwu jej stronach znajdują się mocno zaludnione osiedla budynków wielomieszkaniowych. Wielu mieszkańców Rakowca Południowego korzysta z biblioteki, oferty Okęckiej Sali Widowiskowej w budynku wielofunkcyjnym przy ul. 1-go Sierpnia 36 A (Włochy) oraz atrakcji Parku im. Marka Kotańskiego usytuowanego przy torach PKP po stronie włochowskiej  (boiska do piłki nożnej, koszykówki, siatkówki plażowej, rolkowisko, street workout, ogrodzony plac zabaw, ogrodzony wybieg dla psów, aleje spacerowe). Z kolei mieszkańcy Włoch tłumnie korzystają z bazarku przy ul. Mołdawskiej oraz sklepów w rejonie ul. Mołdawskiej, licznych na tym obszarze aptek. Odtworzenie kładki w tym miejscu jest niezbędne i znacznie ułatwi funkcjonowanie mieszkańcom zamieszkującym tereny po obydwu stronach torów kolei radomskiej.

JERZY KOWALISZYN, CEZARY KRÓL    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam JERZY KOWALISZYN, CEZARY KRÓL do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.