Odzyskajmy Błażejewko Dla Kórnika - Dropped Familia

Agencja Nieruchomości Rolnych
                                                                                                                                      Oddział Terenowy w Poznaniu

Szanowni Państwo

My, wszyscy niżej podpisani zwracamy się z uprzejmą prośbą o przekazanie terenu Ośrodka Szkolno Wypoczynkowego Błażejewko na rzecz Gminy Kórnik. Teren ma olbrzymi potencjał rekreacyjny a stojąc odłogiem niszczeje.

Jak wskazują ostatnie obserwacje na ośrodek przyjeżdżają ludzie z całej Polski aby wypocząć i czynnie spędzić urlop. Możliwości wędkowania oraz uprawiania sportów wodnych to tylko część tego co teren oferuje. Są przecież boiska do piłki nożnej gdzie odbywają się zawody, są boiska do koszykówki, tenisa, które wystarczyło by odświeżyć aby ożyły ponownie. Na terenie jest również sporo miejsca na imprezy motoryzacyjne, które mogły by dodatkowo ożywić turystykę regionu.

Dzięki przywróceniu Ośrodka Szkolno Wypoczynkowego Błażejewko do życia rejon Kórnika zacznie tętnić życiem, turystyka zacznie się rozwijać i mieszkańcy jak i turyści będą mieli możliwość swobodnego wypoczynku w tak ciekawym miejscu.

Mamy nadzieję, że pozytywnie rozpatrzą Państwo naszą prośbę

Z poważaniem Szymon Dzionek

Składając podpis, uprawniam Szymon Dzionek do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.