Otwarcie przejazdu ulicą Meliorancką we Wrocławiu

Do: Wydział Inżynierii Miejskiej we Wrocławiu

Mieszkańcy Osiedla Widawa żądają natychmiastowego otwarcia przejazdu ulicą Meliorancką. Decyzja o otwarciu została wstrzymana przez Wydział Inżynierii Miejskiej.

W obecnej chwili wyjazd z osiedla Widawa w godzinnach jest bardzo utrudniony z powodu ilości samochodów opuszczających osiedle. Są to samochody nie tylko z Widawy, lecz też  z sąsiedniego osiedla Lipa Piotrowska.

Skrzyżowanie ulic Księgarskiej z Sułowską nie jest w stanie przepuścić tyle pojazdów, dlatego korek siegą czasami do boiska przy ul.Kominiarskiej. Długość tego zatoru wynosi około 1,5km , przy czym zielone światło na w/w skrzyżowaniu przepuszcza około 5-7 samochodów w ciągu jednego cyklu. Reasumując, drugi wyjazd z osiedla na drogę numer 5 jest NIEZBĘDNY!

Podpisując, upoważniam Anna Dudrak do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.