Oświetlenie boiska w Szkole Podstawowej nr 1 w Słupnie i. Marii Konopnickiej

Słupno, dnia 10.05.2019r.                                                                                                                                                                                                                                                                              Petycja

My mieszkańcy gminy Radzymin, zwracamy się do Burmistrza Radzymina Krzysztofa Chacińskiego i Radnych Rady Miejskiej w Radzyminie z prośbą (apelem) o uruchomienie procedury realizacji projektu budowy oświetlenia na boisku szkolnym z naświetlaczami i instalacją odgromową  w Szkole Podstawowej nr 1 im. Marii Konopnickiej, ul. Aleja Jana Pawła II 14 w Słupnie. Analiza argumentów (za i przeciw) dotyczącej realizacji projektu wykazała, że wybudowanie oświetlenia jest konieczne i powinien on powstać w możliwie najkrótszym terminie. Nie znamy powodu, aby ta inwestycja nie miała powstać. Obiekt da możliwość aktywnego spędzania czasu wolnego zainteresowanym mieszkańcom. Umiejscowienie boiska w szkole przyczyni się do łatwiejszego dostępu  dla wszystkich mieszkańców gminy. Brak oświetlenia uniemożliwia\ogranicza popularyzację aktywnego stylu życia mieszkańcom, szczególnie późnym popołudniem w okresie jesień-wiosna. Problem „dotyka” dzieci, młodzież, i osoby pracujące. Dla niejednego dziecka możliwość korzystania z oświetlonego boiska to początek życiowej pasji i szansy na lepsze życie. Można by rzec: Nasze zdrowie w Waszych (naszych) rękach, o co apelujemy do organów decyzyjnych, kierując z nadzieją tę petycję.

Składając podpis, uprawniam Robert do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.