Petycja obywatelska o utworzenie Obrony Terytorialnej

Do władz Rzeczypospolitej Polskiej!

Europa stoi w obliczu poważnych zagrożeń, które pojawiły się od wschodu, na Ukrainie, a teraz także na południu wraz z rosnącą falą uchodźców i imigrantów. Chcąc zapewnić bezpieczeństwo zewnętrzne i wewnętrzne naszemu krajowi postuluję, aby władze państwowe zdecydowały o utworzeniu powszechnej obywatelskiej obrony terytorialnej.

Naród musi mieć prawo do obrony!

Odwołując się do etosu Polaka żołnierza, patrioty i obywatela, chcę kontynuować tradycje Legionów, bohaterskiej Armii Krajowej, niezłomnych Żołnierzy Wyklętych.

Chcę zapewnić bezpieczeństwo mojej rodzinie i społeczności, w której żyję.

Inicjuję zbieranie podpisów pod petycją obywatelską o utworzenie Obrony Terytorialnej pod zwierzchnictwem Prezydenta RP.

(-) Romuald Szeremietiew
Warszawa, 16 września 2015 r.

Romuald Szeremietiew    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Romuald Szeremietiew do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.