Petycja w sprawie likwidowania autobusów PlusBus na trasie Łomża - Warszawa przez Miastkowo

Zarząd  PlusBus

Petycja w sprawie nielikwidowania
autobusow linii PlusBus na trasie
Łomża - Warszawa

My, niżej podpisani, zwracamy się z prośbą o rezygnację z planów likwidacji autobusów na trasie Łomża - Warszawa od 01.09.2019 r.  Z informacji przekazanych przez kierowców oraz pani z infolinii wiemy, że jest to spowodowane względami ekonomicznymi czyli małą ilością pasażerów. Jednak nie zgadzamy się z tą opinią.Wielokrotnie kupując bilety online spotkaliśmy się z brakiem miejsc na tej trasie. Bilety trzeba było kupować z wyprzedzeniem. Szczególnie podczas weekendów państwa autobusy były pełne.

Likwidacja tej trasy spowoduje też duże utrudnienia dla nas mieszkańców Miastkowa i okolic. Stracimy bezpośrednie połączenie do Warszawy. Przez co będziemy musieli jeździć do Łomży lub Ostrołęki i tam szukać kolejnego autobusu do Miastkowa lub liczyć na to, że ktoś nas odbierze. Wielu z nas mieszka w Warszawie, pracuje lub studiuje, ale jednak wracamy często w rodzinne strony. Bezpośrednie połączenie to szansa na częste i dłuższe  wizyty u rodziców bez zastanawiania się jak dojdziemy do Warszawy.

Kolejna sprawa to sama trasa Łomża - Ostrołęka. Na tej trasie pasażerowie dojeżdzają do pracy czy też do szkoły. Państwa autobus są dużym ułatwieniem przy już i tak ograniczonej liczbie autobusów innych przewozników.

Dlatego też my mieszkańcy Miastkowo  i okolic oraz pasażerowie PlusBusa zwracamy się z prośbą o nielikwidowanie połączeń na tej trasie, albo przynajmniej o pozostawienie części połączeń szczególnie w trakcie weekendów.

Katarzyna Borawska

Mieszkańcy Miastkowo i okolic  oraz