PETYCJA W SPRAWIE PAWLA ZATORSKIEGO!

Zaniepokoił nas wywiad z Pawłem Zatorskim, w sprawie jego odejścia z zespołu PGE Skra Bełchatów, dlatego my – kibice polskiej siatkówki, a zwłaszcza PGE Skry Bełchatów, będący mieszkańcami naszego kraju, prosimy Prezesa PGE Skry Bełchatów, do cofnięcia działań mających na celu nie przedłużenia kontraktu z Naszym Libero Pawła Zatorskiego. Wyrażamy stanowczy protest przeciwko takim postępowaniom.

Pan Paweł Zatorski jest wychowankiem klubu PGE Skra Bełchatów i od 5 lat godnie reprezentował ww. klub. Posiada opinię bardzo dobrego siatkarza, jednego z najlepszych w naszym kraju na pozycji Libero. Relacje Pawła Zatorskiego z drużyną, a zwłaszcza z kibicami z całą pewnością można uznać za nienaganne i jak najbardziej prawidłowe. W ciągu tych 5 lat wiele się nauczył, został powołany do kadry Reprezentacji Polski w piłce siatkowej mężczyzn. W tym czasie zdobył 4 medale największych siatkarskich imprez w tym dwa brązowe, jeden srebrny i jeden tej najcenniejszy – złoty. W ciągu tych 5-ciu lat w PGE Skrze Bełchatów nie raz pokazał, że jest bardzo wartościowym zawodnikiem i według Nas – kibiców, niezastąpionym.

Sprzeciwiamy się nie podpisaniu nowej umowy z obecnym Libero PGE Skry Bełchatów, gdyż takie działanie może mieć złe skutki. Nie widzimy jakiegokolwiek sensu w odwołaniu dobrego siatkarza.  Domagamy się pozostawienia Pana Pawła Zatorskiego  na  obecnym stanowisku.

Zgodnie z art. 63 Konstytucji – Każdy ma prawo składać petycje, wnioski i skargi w interesie publicznym, własnym lub innej osoby za jej zgodą do organów władzy publicznej oraz do organizacji i instytucji społecznych w związku z wykonywanymi przez nie zadaniami.

Oczekujemy rozpatrzenia naszej petycji maksymalnie w ciągu jednego miesiąca oraz zawiadomienia nas o sposobie załatwienia naszej skargi – art. 237 §1 i §3 kodeks postępowania administracyjnego.

Składając podpis, uprawniam Joanna Gronek do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.