Petycja w sprawie refundacji siponimodu

Podpisz petycję w sprawie refundacji leku siponimod dla pacjentów z wtórnie postępującą postacią stwardnienia rozsianego! Od wielu mięsięcy brak jest decyzji Ministerstwa Zdrowia w tej sprawie. Czas działa na niekorzyść chorych. Wiele osób, które z nadzieją czekają na ten lek, nie będzie mogło z niego skorzystać, ponieważ w czasie oczekiwania na refundację przestaną spełniać kryteria kwalifikujące do terapii. Ich stan zdrowia z dnia na dzień się pogarsza. Poprzyj nasz wniosek o przyśpieszenie procesu decyzyjnego i refundację siponimodu kierowany do Ministerstwa Zdrowia!

Polskie Towarzystwo Stwardnienia Rozsianego    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Polskie Towarzystwo Stwardnienia Rozsianego do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.