PETYCJA W SPRAWIE WDROŻENIA DZIENNIKA ELEKTRONICZNEGO

My rodzice uczniów Niepublicznej Szkoły Podstawowej w Pyrzowicach zwracamy się z petycją do Dyrektora powyższej placówki oraz do Prezesa Stowarzyszenia Rozwoju Wsi Pyrzowice, jako organu prowadzącego Szkołę, z prośbą o wdrożenie dziennika elektronicznego. My rodzice jak i Państwo, na co dzień posługujemy się laptopami, komputerami, smartfonami. W czasie postępującej cyfryzacji społeczeństwa jakiej doświadczamy oraz bezproblemowego dostępu do sieci internetowej w każdym z naszych domów, dziennik elektroniczny powinien być standardem w naszej szkole.

Rozwiązania tego typu już od dłuższego czasu funkcjonują w szkołach w sąsiednich miejscowościach i jest to dużym ułatwieniem dla rodziców. Dzięki wdrożeniu dziennika rodzice uzyskają dostęp do bieżących spraw dotyczących nauki swojego dziecka, głównie i przede wszystkim do ocen ale również do informacji o sprawdzianach czy też do możliwości kontaktu z nauczycielem konkretnego przedmiotu.

Naszym zdaniem przełoży się to bezpośrednio na lepsze wyniki w nauce przez nasze dzieci a na tym powinno zależeć nam wszystkim zarówno rodzicom jak i dyrektorowi szkoły.

Nadmieniamy, iż prowadzenie dziennika elektronicznego ma służyć nie tylko rodzicom, ale przede wszystkim usprawnić funkcjonowanie szkoły oraz pomóc w pracy nauczycieli.

Liczymy, że Dyrekcja szkoły okaże empatię i przychyli się do naszej prośby aby w najbliższym czasie najpóźniej we wrześniu 2020 wraz z rozpoczęciem nowego roku szkolnego wdrożony zostanie dziennik elektroniczny a tradycyjne dzienniki odejdą w zapomnienie.

Wierzymy, że dzięki temu edukacja naszych dzieci będzie na lepszym nowoczesnym poziomie.

Rada Rodziców NSP Pyrzowice    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Rada Rodziców NSP Pyrzowice do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.