Petycja w sprawie wybudowania 4 Torów! Pomorskie/Wielkopolskie/Świętokrzyskie/Mazowieckie.

Drodzy fani dwóch, trzech, czterech lub więcej kółek!
Nazywam się Artur Sawicki. Motoryzacja to moja życiowa pasja, interesuję się nią od najmłodszych lat.
Stworzyłem tę petycję, ponieważ chcę wybudować nowe tory wyścigowe w 4 Województwach. Uważam, że istnieje taka potrzeba z uwagi na fakt, że wiele obecnie istniejących torów asfaltowych zostało pozamykanych przez osoby, które osiedliły się w mieszkaniach/domach wybudowanych w pobliżu takich torów, jak np. Tor Poznań, Lublin, Wyrazów. Pomimo że przyszli mieszkańcy mieli niższą cenę podaną na umowach, gdzie w miejsce przyczyny jest wpisany hałas, to i tak wysyłali wnioski o zamknięcie torów. Teraz takich torów po prostu brakuje. Za to nie brakuje chętnych, którzy chcieliby, aby takie miejsce powstało.
Nowy tor miałby się znajdować z dala od terenów zamieszkanych. Fani motoryzacji, driftu, wyścigów mogliby na nim ”poszaleć” za kierownicą bez ograniczeń - 24h/7. Poza tym, wielu piratów drogowych, zamiast ścigać się po otwartej drodze, zjechałoby na zamknięty tor, co z pewnością zwiększyłoby bezpieczeństwo, m.in. w mieście.
Atutami nowego toru są:
1. Bezpieczeństwo;
2. Położenie z dala od terenów zamieszkanych;
3. Dostępność, brak ograniczeń prędkościowych i wiekowych;
4. Tory byłyby przystosowane do 5 różnych dyscyplin motorowych
5. Na miejscu będzie można też zjeść i się napić w wolnej chwili
6. Atrakcyjne ceny za wstęp

Zaznaczam, że zarówno prace nad przybliżonym obrazem toru, jak i nad projektem zostały rozpoczęte. Jestem w stałej korespondencji z Ministerstwem Infrastruktury. W przygotowaniu jest wniosek o dofinansowanie ze środków Unii Europejskiej, którego kwota będzie wynosić około 160 miliardów złotych. To bardzo ogromna suma, ale wierzę, że damy radę razem zdziałać więce. Z moich wyliczeń wynika, że kwota zwróciła by się już po 80 miesiącach, biorąc pod uwagę możliwość rozreklamowania tego tylko przez samego facebooka oraz ilość chętnych na szaleństwa motorowe i imprezy na tych torach. Wszystko jest na jak najlepszej drodze do realizacji tego przedsięwzięcia, potrzebuję jedynie Twojego poparcia. Mam nadzieję, że mogę na Ciebie liczyć!
Mam nadzieję, że zarówno początkujący, jak i doświadczeni kierowcy poprą taką inicjatywę.
Pozdrawiam Serdecznie, Artur Sawicki