Petycja ws budowy chodnika przy ul. SARABANDY

Szanowny Panie Prezydencie, Szanowny Panie Burmistrzu

Mając na uwadze bezpieczeństwo naszych dzieci i własne, żądamy budowy chodnika wzdłuż ulicy Sarabandy oraz liczymy na  wprowadzenie zmian organizacji ruchu w rejonie Szkoły Podstawowej nr 96 im. Ireny Kosmowskiej przy ul. Sarabandy 16/22, przy której dochodzi codziennie do wielu groźnych sytuacji z udziałem pieszych i pojazdów.

Ulica Sarabandy na tzw. Zielonym Ursynowie to ulica, którą mieszkańcy jadący od strony Piaseczna, omijają zakorkowaną ulicę Puławską. Powoduje to, że ulica Sarabandy, przeważnie w godzinach porannych i popołudniowych, staje się ulicą, przez którą przejeżdża tysiące samochodów. Na tej samej ulicy znajduje się Szkoła Podstawowa nr 96, do której nie dojeżdża komunikacja miejska, więc dzieci muszą do niej dostać się pieszo, rowerem lub zostać dowiezione samochodem.  Często w godzinach szczytu w miejscach najbardziej uczęszczanych przez dzieci, takich jak okolica szkoły, wąski chodnik pomiędzy ul. Chóralną, a ulicą Karczunkowską oraz pozostałym odcinku ulicy Sarabandy w stronę ulicy Baletowej, dochodzi do groźnych sytuacji z udziałem przede wszystkim dzieci.

Dla dobra nas wszystkich należy szybko działać i pomyśleć nad zwiększeniem bezpieczeństwa w tej okolicy.

W 2013 roku odbyło się w tej sprawie spotkanie mieszkańców z urzędującym wtedy burmistrzem Guziałem. Niestety nic ono nie wniosło w temacie budowy chodnika. Taki stan jest do tej pory, nikogo nie interesuje ten problem.

Żądamy priorytetowego podejścia do tego problemu i konkretnych działań w tym temacie.

MIESZKAŃCY ZIELONEGO URSYNOWA

RODZICE DZIECI ZE SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 96

Zachęcam do obejrzenia filmu z ulicy Sarabandy: https://www.youtube.com/watch?v=pAIQ0Qfygnw

Podpisując, upoważniam Marzena Zientara do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.