Podniesienie wieku do 12lat na opiekę nad dzieckiem z powodu zamknięcia szkół, przedszkoli..

Dzień dobry zwracam się z prośbą o podniesienie wieku dziecka do zasiłku opiekuńczego z powodu zamknięcia, szkoły, przedszkola. Wiek do którego z tej opieki można skorzystać jest stanowczo za niski. Ośmioletnie dziecko jest za małe żeby samo siedziało przez 8czy 10 godz w domu. Nie jeden rodzic stoi teraz przed dylematem co zrobić z dzieckiem które dopiero skończyło 8 lat albo zaraz skończy. Czy Nasz Rząd nie widzi w tym problemu?Temat dzieci ucichł w Rządzie. Każdy z Nas rozumie sytuację w jakiej się znaleźliśmy, dlatego nie dokładajmy zmartwień rodzicom, co począć z dzieckiem. Rząd zobaczy problem gdy nie daj Boże stanie się tragedia coś przez ten czas stanie się dziecku, które samo siedzi w domu bo rodzic jest w pracy. W tej sytuacji bardzo ważna jest pomoc firmom itd ale też bardzo ważne jest WSPARCIE RODZIN, w tak trudnym i ciężkim czasie dla Nas wszystkich. Dlatego my jako rodzice PROSIMY O PODNIESIENIE WIEKU DZIECKA NA OPIEKĘ NAD NIM

Składając podpis, uprawniam Wioleta do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.