Poparcie dla stanowiska kół naukowych WPiA UJ dotyczącego zmian w sądownictwie

Zarząd Towarzystwa Biblioteki Słuchaczów Prawa Uniwersytetu Jagiellońskiego uchwalił swoje stanowisko w sprawie trudnej sytuacji wokół wymiaru sprawiedliwości. Jako studenci zaangażowani w działalność kół naukowych dostrzegamy zagrożenia płynące z destabilizacji systemu prawnego. Niepokoi nas instrumentalne traktowanie prawa oraz wprowadzanie poważnych zmian ustrojowych bez poszukiwania społecznego konsensusu.

Zwracamy się do studentów, organizacji studenckich oraz do wszystkich obywateli, którzy podzielają nasze obawy o przyszłość polskiego wymiaru sprawiedliwości, o poparcie naszego apelu.

Edit.: Podpisanie przez Prezydenta ustawy kagańcowej nie powinno kończyć starań o państwo prawa, lecz te wysiłki intensyfikować. Dlatego nie przestajemy zbierać podpisów i zachęcamy do dalszego wyrażania poparcia.

uchwala_tbsp_uj-page-001.jpg

uchwala_tbsp_uj-page-002.jpg

uchwala_tbsp_uj-page-003.jpg

Towarzystwo Biblioteki Słuchaczów Prawa Uniwersytetu Jagiellońskiego    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Towarzystwo Biblioteki Słuchaczów Prawa Uniwersytetu Jagiellońskiego do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.