Protest przeciw szkodliwemu rozbudzaniu nadziei na leczenie COVID-19 komórkami macierzystymi.

Przedstawiciele świata nauki protestują przeciw rozbudzaniu złudnych nadziei na leczenie COVID-19 i innych schorzeń niezdefiniowanymi komórkami, często nazywanymi komórkami macierzystymi i apelują o odpowiedzialność oraz kierowanie środków na masowe testy, środki ochrony osobistej i personel na pierwszej linii frontu walki z epidemią. Wesprzyj apel Komitetu Biotechnologii Polskiej Akademii Nauk, Polskiego Towarzystwa Immunologii Klinicznej i Doświadczalnej oraz Komitetu Immunologii i Etiologii Zakażeń PAN.

Apel został skierowany do Wicepremiera Jarosława Gowina i Ministra Zdrowia Łukasza Szumowskiego w reakcji na wystąpienie wiceministra nauki i szkolnictwa wyższego, prof. Wojciecha Maksymowicza, a jego tekst prezentujemy poniżej i na stronie Komitetu Biotechnologii PAN http://www.kbiotech.pan.pl/

zludne_nadzieje_na_leczenie_COVID-19_1.jpg

Prof. dr hab. Józef Dulak, Komitet Biotechnologii Polskiej Akademii Nauk    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Prof. dr hab. Józef Dulak, Komitet Biotechnologii Polskiej Akademii Nauk do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.