Ratujemy SP2 przed likwidacją!

W związku z planami Urzędu Miasta, które mają na celu likwidację Szkoły Podstawowej nr 2 prosimy Państwa o poparcie naszych działań, które - mamy nadzieję, zablokują te decyzje.

Chcemy, by nasze dzieci w dalszym ciągu mogły korzystać z warunków do nauki, które gwarantuje im obecna szkoła. Dzieci (część z nich przygodę z naszą szkołą zaczęła dopiero we wrześniu - klasy I i VII) kochają swoją szkołę - pomóżcie nam umożliwić im kontynuację nauki w miejscu, które znają i w której mają ku temu sprzyjające warunki. Jesteśmy szkołą z klasami integracyjnymi. Szkołą doskonale do tego przygotowaną - bez barier architektonicznych, z bogatym zapleczem terapeutycznym. Konieczność przystosowania się do nowego otoczenia będzie bardzo trudna, zwłaszcza dla dzieci z niepełnosprawnością umysłową, dla których każda zmiana jest wyzwaniem i budzi w nich niepokój i sprzeciw.

Prosimy Was o podpisanie naszej petycji do Władz Miasta - wspólnie mamy szansę na wygraną.

Składając podpis, uprawniam Kinga Wnuk do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.