Sprzeciw wobec planu wycięcia drzew przy ul.Hallera w Wejherowie

WYRAŻAMY SPRZECIW WOBEC WYCINKI DRZEW PRZY UL. HALLERA W WEJHEROWIE I APELUJEMY O PRZEPROWADZENIE REWITALIZACJI Z ZACHOWANIEM DOTYCHCZASOWEGO, HISTORYCZNEGO CHARAKTERU TEJ ULICY I ISNIEJĄCEGO DRZEWOSTANU.

W wejherowskim ratuszu powstał plan wycięcia drzew przy ul. Hallera w Wejherowie. Po marcowym, bezprawnym wycięciu 4 drzew przy tej ulicy zostało ich jeszcze 56. To kilkudziesięcioletnie lipy, które bezprzecznie stanowią o klimacie tej przedwojennej ulicy. Władze miasta, aby zdobyć "popracie" dla tego pomysłu zachęcają wyłacznie mieszkańców ul. Hallera do wypełnienia ankiety, w której za pomocą stronniczych pytań, sugerujących odpowiedź, zachęcają do poparcia tego absurdalnego i szkodliwego pomysłu. Już samo poddanie takiego  rozwiązania pod dyskusję, świadczy o tym, że nasze władze nie szanują historycznych, kulturowych i przyrodniczych walorów tej ulicy. Pokazuje to również wąskie horyzonty i nikłe pojęcie naszych włodarzy o nowoczesnym kształtowaniu przestrzeni publicznej z poszanowanie terenów zielonych, przede wszystkim drzew. Tylko takie podejście gwarantuje tworzenie przestrzeni bezpiecznej i przyjaznej człowiekowi.hallera2.jpg

Artur Cierzniewski    Skontaktuj się z autorem petycji

Twój adres e-mail nie będzie widoczny na naszej stronie. Jednak należy zaznaczyć, że autor petycji zobaczy wszystkie informacje, które udostępnisz w tym formularzu.