Stadion dla Bytomia!

Bytom jest miastem ze wspaniałą historią piłkarską. Nie chcemy jednak żyć tą historią a śmiało patrzyć w przyszłość. Sam od ponad 20 lat żyję, oglądając mecze piłkarskie Polonii, bywałem na róznych obiektach w Polsce i widzę jak nam ta Polska już uciekła. Po rządach poprzedniej ekipy pozostały zgliszcza, ludzie którzy na sztandarach nieśli hasło o budowie tak naprawdę zniszczyli szanse na budowę podwalin pod dalsze sukcesy bytomskich piłkarzy, zniszczyli szanse na rozwój i przygotowanie przyszłych kadr dla bytomskich klubów. Obecna włądza chce temat na razie odwlekać, my chcemy działań. Niech powstanie jeden obiekt: Stadion dla Bytomia! Wyręczcie władzę, odbierzcie argumenty, nowy stadion na razie na 10 tysięcy widzów to podniesienie prestiżu miasta. Motywacja dla szkolenia młodzieży, chęć by oderwać się  od zdobyczy cywilizacji, by potrenować ciało i ducha. By może zdobyć zawód zawodowego sportowca, lokalnego bohatera i by wielke rzeczy działy się u nas na żywo w Bytomiu a nie na ekranach telewizora!

Jest wielu przeciwników tego, by taki obiekt w końcu powstał w tym mieście, wskazują, że są ważniejsze potrzeby. Ja jednak wierzę, że że taka inwestycja jest w stanie zmienić życie wielu ludzi w tym mieście, pokazać drogę którą warto kroczyć aby oderwać się od przeciętności.

Nie dajmy sie też rozgrwać politykom, poprzednia ekipa burzyła, nie mając pieniądzy na nowe, mamiąc obietnicami. Obecna, chce temat "przegadać", wydać pieniądze na referenda a my pokażmy że chcemy by postał w końcu: Stadion dla Bytomia!

Dariusz Boruszewski    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Dariusz Boruszewski do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.