Stop segregacji certyfikatowej na ekologicznym bazarze

C29601CD-EA43-4C3C-9C26-4E4BA6DD7DE3_(1).jpgZgodnie z planowanymi zmianami, od 2022 roku z ekologicznego bazaru w Poznaniu (Zielonego Targu) mają zostać wyeliminowani wszyscy wystawcy, którzy nie będą częścią programu certyfikacyjnego.

Każdy kto choć trochę interesuje się certyfikacją dla rolnictwa ekologicznego, wie że nie jest ona jakąkolwiek rękojmią, że produkty objęte certyfikacją są zdrowe.

Żaden z funkcjonujących w Polsce certyfikatów dla rolnictwa ekologicznego nie posiada bezwzględnego wymogu by żywność nimi objęta była całkowicie wolna od chemii.

To nie certyfikaty i biurokracja powinny decydować jaka żywność jest dobrej jakości. Powinien to regulować wolny rynek i satysfakcja klientów. Jeśli uważasz podobnie i sprzeciwiasz się sztucznie wykreowanej segregacji certyfikatowej wśród małych polskich gospodarstw rolnych podpisz niniejszą petycję.

Spiżarnia Grzybek    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Spiżarnia Grzybek do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.