TVN Fakty! Żądamy sprostowania reportażu o kotach z dnia 29.05.

Nawiązując do programu informacyjnego Fakty wyemitowanego dnia 29 maja 2015r przez stacje TVN żądamy sprostowania i rzetelnego przedstawienia informacji dotyczącej roznoszenia chorób przez koty i ryzyka zarażania nimi ludzi. Żądamy również podania źrodła informacji na temat częstotliwości występowania wymienionych w reportażu chorób u kotów domowych.
Od każdego zwierzęcia można się zarazić chorobą odzwierzęcą, gdy nie są przestrzegane podstawowe zasady higieny.
Reportaż wyemitowany przez TVN Fakty stawia koty w wyjątkowo niekorzystnym świetle, co jest szkodliwe społecznie i może prowadzić do zwiększania się populacji kotów bezdomnych. Reportaż niweczy działania fundacji i ludzi dobrej woli działajacych na rzecz kotów. Pod wpływem reportażu niektóre koty mogą stracić dom!

Nie bądź obojętny - podpisz petycję i nie pozwól, żeby jakiś kot stracił dom!!!

Chcesz wiedzieć więcej? Poniżej odpowiedź Kocich Porad Behawioralnych na materiał Fakty TVN na temat choroby kociego pazura:

Agnieszka Cholewiak-Góralczyk    Skontaktuj się z autorem petycji