Ukaranie Radnej Rady Miejskiej w Słupsku

W związku z nazwaniem przez p. Annę Mrowińską - Radną Rady Miejskiej w Słupsku, protestujących słupszczan "trzodą" oraz w związku z publicznymi groźbami pod adresem jedego z pracowników Urzędu Miejskiego w Słupsku, apelujemy do Przewodniczącej Rady Miejskiej o podjęcie odpowiednich działań. Radna Anna Mrowińska przekroczyła w sposób karygodny zapisy Kodeksu Honorowego Radnych Rady Miejskiej. Artykuł 5 Kodeksu stanowi: "Radny winien wypełniać swoje funkcje rzetelnie, z otwartością i gotowością ponoszenia odpowiedzilaności za swoje decyzje. Podczas publicznych wystąpień, wczasie debat i dyskusji radny winien odnosić się przede wszystkim do przedmiotu zadagnienia lub sprawy. Radny nie powinien wypowiadać się w sposób naruszający dobra osobiste innych osób. Zachowanie radnego w miejscach publicznych nie powinno wywowyłwać zgorszenia." Artykuł 18 mówi o szacunku do praowników władz lokalnych. Radna Mrowińska nazywając protestujących "trzodą" na oficjalnej stronie radnej RM i kolejno to "argumentując" wystąpiła przeciwko Kodeksowi, za co powinna ponieść konsekwencje i publicznie protestujących mieszkańców przeprosić.

Podpisując, upoważniam Lena do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.