ULTIMATUM DLA PREZYDENTA

Prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej,

Pana Bronisława Komorowskiego

Szanowny Panie Prezydencie,

Zaniepokojeni obecną sytuacją w Naszym kraju, zwracamy się do Pana, jako głowy Państwa z prośbą o pomoc.

Na naszych oczach dzieją się ostatnio rzeczy tak nieprawdopodobne, że boimy się o Naszą wspólną przyszłość jak również
o przyszłość Naszych dzieci. Jawne kpienie z wyborców przez członków PKW, próby fałszowania tak zwanych "cząstkowych wyników wyborów" czy wreszcie włamanie do serwera PKW to zapewne tylko wierzchołek góry lodowej afery, o której tak obecnie głośno.

Polska to kraj o ustroju Republiki, a jak powszechnie wiadomo pojęcie to wywodzi się ze starożytnego Rzymu i oznacza, że władza w tym Kraju należy do ludności a sejm i senat mają służyć jej interesoma nie swoim i są jedynie jej reprezentantami. Obecny rząd nie robi nic aby sytuacja ta się zmieniła, więc czas aby Pan, jako głowa Naszego Narodu wypełnił jego wolę i dlatego stanowczo domagamy się:

1. odwołania obecnego Premiera oraz rządu wraz ze wszystkimi ministrami
  2. natychmiastowego rozwiązania Państwowej Komisji Wyborczej i przejęcia wszystkich jej akt przez Agencję Bezpieczeństwa Wewnętrznego w celu zapobieżenia dalszym matactwom
  3. skierowanie aktu oskarżenia do Sądu Najwyższego przeciwko członkom PKW o próby mataczenia przy wyborach
  4. unieważnienia wyborów do sejmików wojewódzkich i rozpisanie nowych, które odbyły by się pod ścisłą kontrolą ABW
    i obserwatorów zza granicy
  5. rozpisanie nowych wyborów parlamentarnych i ustawienie ich w czasie tak aby odbyły się razem z nowymi wyborami do sejmików wojewódzkich aby nie marnować więcej pieniędzy podatników

Taka jest wola Naszego Narodu. Oddajemy tę krótką listę w Pana ręce w nadziei, że pomoże nam Pan tę wolę wypełnić.

Podpisano:

Składając podpis, uprawniam Naród Polski do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.