Uratujmy drzewo w Wilanowie

tramwaje.warszawskie@tw.waw.pl
tw@tw.waw.pl

Szanowny Panie Prezesie,

Rozumiejąc zasadność realizacji inwestycji "Tramwaj do Wilanowa" zwracamy jednoczśnie uwagę na konieczność ponownego rozważenia kwestii kolizji z istniejącymi w przebiegu trasy drzewami. Jako Mieszkańcy Wilanowa prosimy o podjęcie działań, zmierzających do znacznego zredukowania wycinek drzew podczas budowy. Z drugiej strony prosimy o zintensyfikowanie działań mających na celu dosadzenie większej ilości drzew.

Jako przykład drzewa do uratowania wskazujemy to rosnące u zbiegu ul. Hlonda i Al. Rzeczypospolitej o numerze 1415. Jest to dla nas ważne i nie rozumiemy dlaczego przy projektowaniu nie wzięto pod uwagę faktu, że to stare, piękne drzewo, dodatkowo stosunkowo dalego od przyszłej linii tramwajowej.

FB_IMG_1663412806772.jpgPrzy okazji budowy tramwaju do Wilanowa planowane jest wycięcie okreslonej liczby drzew. Wycięcie drzewa oznaczonego w dokumentacji inwestycji o numerze 1415 uważamy za nieuzasadnione i stanowczo się temu sprzeciwiamy. Prosimy Tramwaje Warszawskie - inwestora tego przedsięwzięcia o dokonanie zmiany w planie realizacji inwestycji i zachowanie tego dorodnego drzewa. Uważamy sam pomysł na jego wycięcie za błąd!

Przy tej okazji prosimy również o podjęcie starań ograniczających planowane wycinki przy ul. Sobieskiego 6. Jest tam sporo pięknych i starych drzew. Część z pewnością - przy odrobinie starań z Państwa strony - uda się uratować.

Mieszkańcy Wilanowa

FB_IMG_1663412814133.jpg

Tomasz Kuszłejko Radny Dzielnicy Wilanów    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Tomasz Kuszłejko Radny Dzielnicy Wilanów do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.