Utworzenie łowiska NO-KILL na zbiorniku Rejów

Petycja Kierowana do PZW Kielce oraz do władz i wedkarzy z kół PZW SKarżysko Miasto, Skarżysko Zakłady Metalowe i Skarżysko PKP

Szanowni koledzy wędkarze,

Zwracam sie do Was, z prośbą o pomoc w walce, o utworzenie na zbiorniku Rejów łowiska No Kill. Wiecie doskonale, tak jak i ja , że zbiornik zrobił się pustynia. Rozmawiam z Wami, mijajac was , kiedy jestem na rybach. Każdy z was narzeka, ryb nie ma. Złowienie kilku płotek po 20cm graniczy niemal z cudem. Ostatnie wyniki zawodów gruntowych dobitnie to pokazały. Nie czas rozliczac i szukac winnych, bo tutaj powinnismy zaczac od siebie, czas ratowac zbiornik zanim bedzie za pozno, o ile już nie jest!

Wedkarstwo i relaks nad wodą to nasza wspólna pasja, kochamy to. Uwielbiamy patrzac na wykładany przez leszcza spłąwik, na energiczne szarpanie szczytówki , przez piekna wiosenna płoc, albo energiczny "pstryk sandacza" letnią noca.

Pozwólmy odrodzic sie populacji ryb w zbiorniku, dajmy im czas, cieszmy sie tym , że są, ale nie zabierajmy ich. Rejów jest pięknym zbiornikiem, pięknie położonym, sprawmy tez by był zbiornikiem rybnym, a nie pustynia

Podpisując, upoważniam Przemek do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.