WOLNA POLSKA = WOLNE MEDIA

My Naród Polski sprzeciwiamy się atakowi na Wolne Media przez rząd PIS i próbę doprowadzenia ich do zniszczenia pod pretekstem pandemi covid-19. Nie zgadzamy się, aby Wolne Media miały płacić "haracz" rządowi Polskiemu, który próbuje wmówić obywatelom, że podatek ma finansować Narodowy Fundusz Zdrowia, Narodowy Fundusz Ochrony Zabytków i powstający fundusz wsparcia kultury w obszarze mediów. Finansowanie służby zdrowia jest obowiązkiem rządu. Jednocześnie wystarczy zabrać TVP 2 mld. złotych o które błagały szpitale. Nie zgadzamy się aby Wolne Media finansowały TVP, 500+ i inne wyborcze "łapówki" rządu PIS.

Świat bez dostępu do niezależnych od rządowej propagandy informacji jest światem godzącym w podstawowe prawa obywateli w demokratycznym kraju.

Dlatego my Naród Polski rządamy natychmiastowego wycofania się z danego projektu.

Składając podpis, uprawniam Rafał Pułka do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.