Wolna Polska to nie więzienie - przyjmijmy model Szwedzki

Zamykanie, basenów, siłowni, sklepów, szkół, kościołów i lasów to kolejne kroki podejmowane przez rząd, nieudolne kroki, które nie zakończą pandemi, za to wykończą nas wszystkich.

Przez lato zamiast kupować respiratory i rendesivir pan premier ogłaszał koniec pandemii. Szumiński od kogo kupował wszyscy wiemy. Dzisiaj likwiduje się szpitale, aby przyjąć chorych na Covid. Chorzy na inne choroby umierają, bo nie dostają pomocy, ich leczenie jest przerywane, są wyrzucani ze szpitali, karetki nie jeżdżą bo stoją w kolejce przed szpitalami.

Dzieci w domach to marnowanie przyszłości naszych dzieci i niszczenie przyszłości Polaków. Przedsiębiorcy nie przetrwają kolejnego zamknięcia firm. Ludzie z koronawirusem nie chodzą na siłownie. Młodzież w izolacji, to młodzież aspołeczna nie mająca przyszłości.

Zamykanie nas w naszych domach to zbrodnia, która służy wyłącznie władzy, która nie zna wartości wolności.

Jest czas, aby przyjąć model Szwedzki. Izolować należy ludzi z grup ryzyka, nie ma powodów, aby izolować całą resztę społęczeństwa. Uprawianie sportów i spotykanie się z ludzi jest bardzo ważne dla zdrowia, epidemia otyłości i chorób psychicznych jest również bardzo groźna, coraz bardziej powszechna.

Oddajcie Polakom wolność, którą zabraliście !

Kazimierz Pudzianowski    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Kazimierz Pudzianowski do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.