Wyraz braku poparcia dla Rady Miasta Kołobrzeg

regergergv.jpgDzień dobry,

W związku z zainstniałą sytuacja na sesji rady miasta Kołobrzeg i wycofaniu się organizatorów Sunrise Festival z Kołobrzegu z powodu braku zgody na 9 letnią dzierżawę terenu w Podczelu, chciałbym abyśmy my jako społeczność kołobrzeska oraz miedzynarodowa wyraziła swoje zdanie w formie podpisania petycji/ swojego rodzaju dezaprobaty dla działań radnych ( głównie radych z PiS oraz nowego Kołobrzegu-nazwa bardzo nie na miejscu  ze względu na to, że nie budują nowego Kołobrzegu tylko go betonują). Odbieracie nam Kołobrzeżanom najlepsze wspomnienia i 3 dni szczęścia w roku. Nie zapominym wam tego.

Jeśli uda się zebrać 7000  podpisów pod petycją

Zainicjujemy proces referendum lokalnego dotyczącego odwołania Rady Miasta Kołobrzeg.

#makekolobrzegnormalagain

*mała informacja/aktualizacja- 20:10

Chciałbym wam bardzo, ale to bardzo podziękować za mobilizację. Jest już nas ponad 1200 osób! Zajęło to nam jedynie kilka godzin, a to pokazuje ogrom niezadowolenia społeczności zamieszkującej naszą małą ojczyznę jaką jest Kołobrzeg jak i osób, które co roku są częścią Sunrise Festival. Nie mniej jednak, nie chodzi w tej petycji o sam fakt nieprzedłużenia umowy dzierżawy z organizatorem w/w festiwalu, ale o sposób załatwienia sprawy oraz braku empatii ze strony Radnych Miasta Kołobrzeg, w szczególności radnych ,,pisu” oraz ,,nowego” betonowego Kołobrzegu.

Nie chcę, abyście w JAKIKOLWIEK sposób wyładowywali gniew na te osoby po przez obrażające komentarze czy też w inny sposób, ponieważ są tylko ludźmi, którzy popełniają błędy- a te zdarzają się każdemu. Bardzo mnie cieszy i zarazem smuci fakt, iż argumentem wiodącym w retoryce w/w klubów jest to, że dbają o interesy miasta- ten fakt jest na ,,mały plus” tylko pojawia się ważne pytanie, czy Radni patrzyli na tę sytuację przez pryzmat dbania o interesy miasta (swoistego tworu) czy też przez pryzmat interesu ludzi, bez których to miasto by nie istniało- czyli mnie, Ciebie, twojego brata, siostry itd...

Uważam, że należy się nam głos- głos słyszalny i respektowany przez osoby decydujące o naszym ukochanym mieście. Chciałbym, aby nasz głos był jak najbliżej osób decydujących o Kołobrzegu, chciałbym- tak jak duża część Kołobrzeżan, aby nie zabudowywać każdej wolnej przestrzeni w naszym mieście oraz jego obrzeżach, chciałbym również zmiany kursu na kurs- dla mieszkańców ważny (jeśli radni mają jakieś wątpliwości, mogą organizować ,,referenda” -stacjonarne jak i niestacjonarne w Internecie, tak abyśmy mogli wypowiedzieć się w ważnych kwestiach dla miasta, czyli dla nas ( i nie tylko od ,,święta").

Taką kwestią jest istnienie Sunrise Festivalu w Kołobrzegu, z którym się wychowaliśmy i z którym ciężko będzie nam się pożegnać, dlatego chciałbym zaproponować kołobrzeski ,,new deal”- który przeciwdziałałby skutkom uchwały Rady Miasta- naszego Miasta.

Na sam koniec, chciałbym podziękować wam za wiadomości wysyłane na skrzynkę petycji, mogę powiedzieć, że jest super widzieć, ile osób chciałoby się w to włączyć i doprowadzić do jakiejś zmiany, natomiast nie planuje dokonywać żadnych pochopnych ruchów. Dajmy szanse ludziom, którzy zawiedli.  Dziękuje i serdecznie pozdrawiam,

Jeden z was,

Kołobrzeżanin.

Składając podpis, uprawniam Stary&young do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.