Zakup multisportowej nawierzchni polipropylenowej (in-line) dla Lodowiska w Tychach

Stadion Zimowy w Tychach co rok staje się obiektem bezużytecznym w okresie kwiecień-lipiec. A dokładnie to w kwietniu są wyłączane agregaty chłodzące (Zaraz po ostatnim meczu pierwszego zespołu GKS Tychy). Ponowne włączenie agregatów i mrożenie lodu odbywa się w okolicach końca lipca (tak jak zespół GKS Tychy rozpoczyna treningi) i tak oto niemal 4 mc-e obiekt stoi bezużytecznie (nikt nie może wejść na płytę betonową bo się uszkodzi), gdzie pracownicy na etatach są opłacani, szatnie stoją puste, trenerzy nie mają możliwości trenowania z dziećmi, generalnie obiekt nie spełnia żadnej funkcji.
ROZWIĄZANIE
Rozwiązaniem dla obecnej sytuacji jest zakup multisportowej modularnej nawierzchni polipropylenowej (tzw. mata inline) dla obiektu Stadion Zimowy. Koszt takiej maty dla obiektu Stadion Ziomowy wg. wyceny którą uzyskałem rok temu to 260 000 zł. Matę można rozłożyć na płycie lodowiska w 1 dzień po rozmrożeniu tafli. Tyle samo zajmuje demontaż. Składowanie takiej maty nie zajmuje dużo miejsca i można wygospodarować takowe miejsce na obiekcie lodowiska. Matę mogą rozłożyć zarówno pracownicy jak również grupa rodziców z czym na pewno nie będzie problemów. Takie maty posiada już wiele obiektów w Polsce m.in. Cieszyn, Czarny Dunajec, Łódź
KORZYŚCI
Mata pozwala na uprawienie na niej wszelkich rodzajów sportu jak piłka ręczna, piłka nożna halowa, koszykówka, siatkówka, jest przyjazna dla osób niepełnosprawnych (wszelkie dyscypliny na wózkach inwalidzkich), no i oczywiście hokej na rolkach. Mata umożliwi treningi dzieci grających na co dzień w hokeja, da możliwość bezpiecznej gry na rolkach (nie jak obecnie pod żyrafą na betonie), można organizować coś na wzór ślizgawek tyle że na rolkach. No i oczywiście na macie można organizować różne imprezy ogólnopolskie bo przecież obiekt posiada trybuny na 2500 osób. Obiekt przez 4 m-ce może być w pełni funkcjonalny dla Tyszan i nie tylko!mata_inline1.png

Podpisując, upoważniam Andrzej do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.