Zwiększenie bezpieczeństwa na drodze 2172K Chorowice

IMG_20180105_075305.jpgView_Chorowice.JPGMy mieszkańcy miejscowości Chorowice oraz użytkownicy drogi 2172K apelujemy o poprawę bezpieczeństwa na drodze wojewódzkiej o nr 2172K poprzez poszerzenie odcinka przejazdowego oraz montaż progów zwalniających w miejscowości Chorowice (Podewsie). Biorąc pod uwagę narastający lokalny ruch pomiędzy Mogilanami a Skawiną oraz ruch tranzytowy w dniach świątecznych (korki na Zakopiance są omijane przez naszą miejscowość) obawiamy się o zdrowie i życie naszych rodzin, dzieci uczęszczających tą drogą do pracy i szkoły. Szerokość drogi nie pozwala na bezpieczne wyminięcie się dwóch osobowych aut. Coraz częściej dochodzi do kolizji. Zwracamy się także z petycją o utworzenie ciągu pieszo rowerowego przy w/w ulicy aby zapewnić bezpieczeństwo osobom niezmotoryzowanym.

Twój adres e-mail nie będzie widoczny na naszej stronie. Jednak należy zaznaczyć, że autor petycji zobaczy wszystkie informacje, które udostępnisz w tym formularzu.

Otrzymasz e-mail z linkiem potwierdzającym Twój podpis. Sprawdź wiadomości przychodzące (oraz folder ze spamem).